2017 Yılı Eğitim Kurumu Yöneticisi Görevlendirmeleri kapsamında başvuruda bulunan öğretmenlerin Pazartesi günü başlayacak olan sözlü sınavı öncesi bir değerlendirmede bulunan Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, 15 Temmuz Ruhu'nu ilelebet yaşatacak olan Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmenlerin bu sınavlardan başarıyla çıkacaklarına inandıklarını belirtti.
 
Nevşehir'de Türk Eğitim-Sen üyesi 12 öğretmenin müdürlük, 3 öğretmenin müdür baş yardımcılığı ve 62 öğretmenin de müdür yardımcılığını için müracaat ettiğini ve bu kapsamda 77 Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmenin sözlü sınava gireceğini belirten Uğur, "Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sözlü sınava girecek olan tüm üyelerinin tam destekle yanındadır, üyelerine her anlamda kefildir ve mülakatın adil gerçekleşeceğine olan inancıyla tüm süreci yakından takip etmektedir" dedi.
 
Türk Eğitim-Sen üyelerinin mesleki hayatlarında yalnızca devletin memuru olduğu bilinciyle çalışan, vatana ve millete hayırlı bireyler yetiştiren isimler olduğunu vurgulayan Uğur, "Kamuda yeni paralel yapılanmalarının türememesi için sorumlu siyasilerin ve bürokratların idareci görevlendirmesi yaparken dikkat edeceği asli unsur liyakat ve adalettir. Elbette ki Yenikapı Ruhunu baki kılmak, çalışma barışını ilelebet sağlamak, okullarda kalıcı huzuru temin etmek, üretken, çalışkan ve başarıya odaklı öğretmenlerin idareci olarak görev almasını sağlamak şehrimize de eğitim camiamıza da çok şey katacaktır. Şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.