Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Tiyatro Kulübü öğrencileri, 30 ülkeden 350 öğrencinin katıldığı 64. Uluslararası “Junger Künstler” Gençlik Festivalinde üniversitemizi ve ülkemizi başarıyla temsil etti.

Üniversitemiz Tiyatro Kulübü 2-10 Ağustos tarihleri arasında Almanya’nın Bavyera Eyaletinde yer alan Bayreuth şehrinde 30 ülkeden 350 öğrencinin katıldığı 64. Uluslararası Junger Künstler Gençlik Festivaline katılarak bir haftalık atölye (workshop) çalışması gerçekleştirdi. Tiyatro Kulübü Yönetmeni Orhan Yaman ve Alman Yönetmen Daniel Schauf nezaretinde gerçekleştirilen workshop sonunda Üniversitemiz Tiyatro Kulübü öğrencileri ve Alman öğrenciler tarafından Türkçe, Almanca ve Rusça olarak sahnelenen “İçimizden Biri / One of Us” adlı oyun büyük beğeni topladı.  

Üniversitemizin festivale katılımından duyduğu memnuniyeti dile getiren Bayreuth Belediye Başkanı ve Festival Genel Direktörü Dr. Sissy Thammer önümüzdeki yıl da üniversitemizi festivalde görmekten mutluluk duyacağını ifade etti.

Tiyatro Kulübü olarak gerçekleştirilen bu geziyle üniversitemizi ve ülkemizi başarıyla temsil ettiklerini dile getiren Tiyatro Kulübü Yönetmeni Orhan Yaman, verdikleri destekten ötürü Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç’a teşekkür etti.