İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği (İGEDER)’in kardeş kuruluşu olarak nisan ayında Nevşehir’de kurulan ve teşkilatlanmasını hızlı bir biçimde tamamlayan “Nevşehir Gönüllü Eğitimciler Derneği” NEVGEDER, yönetim kurulu üyeleri Nevşehir Gündemin Adresi www.fibhaber.com haber merkezimizi ziyaret ederek yapacakları faaliyetler hakkında bilgiler verdiler.

Hakkımızda
 

 

• Biz Kimiz?

Öğretmenlerin kişisel, mesleki ve sosyal gelişimine katkıda bulunmak amacıyla -bir grup gönüllü öğretmen tarafından- kurulmuş bir sivil toplum kuruluşuyuz.

• Niçin Varız?

Eğitim hizmetlerinin yürütülmesinde esas olan öğretmenlere, yasalar çerçevesinde maddî imkânlar sunmak, danışmanlık yapmak, uluslararası standartlarda proje geliştirmek suretiyle Türkiye’nin ve insanlığın geleceği olan çocuklarımız ve gençlerimizin eğitimine destek vermek için varız.

• Ne Olmak İstiyoruz?

Eğitim alanında üstün nitelikli hizmet veren, Türkiye’nin ve dünyanın her yerine yayılmış, geniş kitlelere ulaşmış, eğitim ile ilgili bilimsel araştırma ve raporlar üreten, eğitimde iyi örnekler ile eğitim materyalleri paylaşan özgün bir eğitim hareketi olmaktır.

• İlkelerimiz

·         Bilimsel ve mesleki bir hizmet anlayışını benimsemek ve yaymak,

·         Eğitimin insani ve millî bir görev olduğu bilincini taşımak,

·         Özveri ve diğerkâmlığın gerekliliğine inanmak ve inandırmak,

·         Millî ve manevi değerlerin gelişimine ve içselleştirilmesine katkı sağlamak,

·         Önyargıdan uzak demokratik bir anlayışına sahip olmak,

·         İnsanlığın evrensel kazanım ve değerlerinin gelişimine katkı sağlamaktır.