NEVŞEHİR(MHA) Ortaöğretime devam etmekte olan öğrencileri temel ve sosyal bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Coğrafya, Psikoloji, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı ve Tarih dallarında Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması düzenlendi.

Bu bağlamda bu yıl 46. Düzenlenen Tübitak Ortaöğretim Öğrencileri Projeleri yarışması kapsamında yapılan bölge sergisi 30 Mart – 02 Nisan tarihleri arasında Kayseri İlinde gerçekleştirildi.

İlimizin 13 proje ile katılım sağladığı bölge sergisinde, Kayseri, Niğde, Aksaray, Kırşehir, Yozgat ve Sivas İllerinden toplam 100 proje sergilendi.  

İlimizden sergiye katılan 13 projeden; Nevşehir Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulamalı Fizik alanında, Nevşehir H.Avni İncekara Fen Lisesi Bilgisayar alanında, Nevşehir Özel Altınyıldız Fen Lisesi Kimya alanında, Nevşehir Özel Altınyıldız Fen Lisesi Teorik Fizik alanında, Nevşehir Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulamalı Fizik alanında, Nevşehir Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Teorik Fizik alanında, Nevşehir Özel Altınyıldız Fen Lisesi Tarih alanında, Nevşehir Özel Altınyıldız Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı alanında olmak üzere toplam 8 proje ödüle layık görülmüş ve İlimiz bu anlamda büyük bir başarıya imza attı.