19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının bu yıl 100. yıldönümü bu yıl Nevşehir’de çeşitli etkinlikler ile kutlanacak.

Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası programı hakkında Nevşehir Valiliği tarafından açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada; “2019/4 sayılı 100. Yıl kutlamaları konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi doğrultusunda Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının bu yıl 100. Yıldönümü olması nedeniyle Valilik Makamının 22 Nisan 2019 tarihli ve 446906 sayılı olurları ile oluşturulan tören ve kutlama komitemiz 29 Nisan 2019 Pazartesi günü saat 14:00’te toplanarak Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası tören, kutlama programı ile bu kapsamda kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılacak işler ve alınan bu kararların Valilik makamının onayına sunulması oy birliğiyle karar verilmiştir. “ denildi.

Nevşehir'de anma programları şu şekilde; 15 Mayıs 2019 Çarşamba günü saat 10:00’da Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Çelenk sunumu yapılacak. Saygı Duruşu ve istiklal Marşı ile birlikte Belediye Bando eşliğinde bayrağın göndere çekilmesi, halk oyunları gösterileri, Sporcu gençlerin Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ı makamında ziyareti, son olarak vadi yürüyüşü ve turnuvalarının yapılması ile program sona erecek.

19 Mayıs günü ise yine Atatürk Anıtı önüne çelek sunumları yapılarak, Saygı duruşu ve istiklal marşı okunduktan sonra protokol ve katılımcılar 2 nolu çim sahaya bando takımı işliğinde kortej yürüyüşüyle çarşı merkezini takip ederek geçiş yapacak. 2 nolu çim sahada ki saat 10:30’da ki başlayacak programda da tören vaziyeti alınacak.

Günün anlam ve önemi anlatan konuşmaların ardından Gençlerden ecdada mektup yarışmasında milli mücadelenin 100. Yılı konulu mektubuyla Nevşehir’den dereceye giren gencin mektubu okunacak.

Konuşmaların ardından Jimnastik, Taekvando, şiir, Jakem Köpek gösterileri izleyicilere sunulacak. Gösterilerin ardından ödül töreninin yapılması ile program sona erecek.