2018-2019 eğitim öğretim yılının başlaması münasebetiyle Nevşehir Valiliği tören alanında Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kutlama programı düzenlendi. İlköğretim Haftası Kutlama Programı kapsamında ilk tören Atatürk Anıtı’nda yapıldı. Sabah Saat 09.00’da Nevşehir Valiliği tören alanında İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat DEMİR öğrenciler ile birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. İlköğretim Haftası Kutlama Programı’na Müdürümüz Sayın Murat DEMİR, İl Milli Eğitim Müdürlüğü idarecileri, personelleri, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 
        İlköğretim haftası kutlama etkinlikleri kapsamında, Mustafa Çalışkan İlkokulu’nda İlköğretim Haftası kutlama programı düzenlendi. Programa Nevşehir Valisi İlhami AKTAŞ, Nevşehir AK Parti Milletvekili Yücel MENEKŞE, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla SEÇEN, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar BAĞLI, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Kıdemli Albay Yüksel YİĞİT, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İl Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR, İl Milli Eğitim Müdürlüğü idarecileri, kurum müdürleri, okul müdürleri, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Mustafa Çalışkan İlkokulu öğrencileri protokolü okul girişinde çiçekle karşıladı.
        Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR yaptığı konuşmada; İlk zilin çalmasıyla 2018-2019 eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Millî birlik ve beraberlik olgusu, yarınlarımızın teminatı çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasında en önemli unsurlardan biri olmuştur. Bugün; idarecilerimizden öğretmenlerimize, 343 okulumuzda, 3462 derslikte, 511 idareci ve 3855 öğretmen olmak üzere 4366 kişilik eğitim kadromuz; tarihten gelen köklü ilim geleneğimizi ihya edebileceğimiz, millî birlik ve beraberliğe tutku ile bağlı, ilmi, fikri, sosyal, kültürel ve manevi alanlarda gelişimlerini sağlayabileceğimiz bir eğitim öğretim yılı geçirmek için bütün hazırlıklarımızı yaparak 55972 öğrencisi ile kucaklaşmayı beklemektedir.
        Eğitim, toplumsal yaşamımıza yön vermede, geleceğe yönelik adımlarımızı daha sağlam atmada ve ülkemizin farklı alanlar da başarıya ulaşmasında vazgeçilmez bir ögedir. Toplumumuzun bekasını doğrudan etkileyen bir süreçtir. Geçtiğimiz yıl maarif camiası olarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitimi noktasında tüm eğitim çalışanlarımızın özverili çalışmaları neticesinde ilimiz adına elde etmiş olduğumuz başarıların yeni eğitim öğretim yılında da artarak devam edeceğine yürekten inanıyorum. 
        Bu düşüncelerle ve iyi dileklerle 2018-2019 eğitim-öğretim yılının; her biri ayrı ayrı birer eğitim neferi olan öğretmenlerimize, geleceğimizin teminatı olan sevgili öğrencilerimize ve öğrencilerimizi geleceğe hazırlama konusunda bizlerin en büyük destekçisi olan velilerimize, kısacası tüm eğitim camiamıza hayırlar getirmesini en kalbi duygularla temenni ediyorum. Yeni öğretim yılı hepimize hayırlı olsun.” diyerek sözlerini tamamladı.
        Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe törende yaptığı konuşmada 2018-2019 eğitim döneminde 18 milyon öğrencinin bugün itibariyle ders başı yapacaklarını belirterek, yeni öğretim yılının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. 
        Nevşehir Valisi İlhami Aktaş konuşmasında “2018-2019 eğitim ve öğretim yılının hayırlara vesile olarak başarılı bir şekilde geçmesini dileyerek idareci ve tüm öğretmen arkadaşlarıma yeni eğitim haftası dolayısıyla başarılar diliyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.