Nevşehir’in ilk Özel Koleji olan Kardelen Koleji’nden çeşitli tarihlerde mezun olan 3 bayan öğrenci, mezun oldukları kolejde çeşitli branşlarda öğrenci yetiştiriyor.

 

Nevşehir Özel Kardelen Koleji’nden 2000 yılında mezun olan Türkçe öğretmeni Yeliz Özer ile İngilizce öğretmeni Dilek Derecik ve 2005 yılında mezun olan Fen Bilgisi öğretmeni Gamze Sarıtaş, yüksek öğrenimlerini tamamladıktan sonra çeşitli merkezlerde öğretmenlik yaptıktan sonra Özel Kardelen Koleji’nde öğretmenlik mesleğine devam ediyorlar.

 

Yıllarca öğrenci olarak öğrenim gördükleri kolejde öğretmenlik yapmanın oldukça farklı bir duygu olduğunu belirten Türkçe öğretmeni Yeliz Özer “Eğitim dönemimde bile yıllar sonra aynı kolejde öğretmenlik yapmayı hayal etmiştim. Şimdi hayalim gerçek oldu. Öğrencilerimle uyum içerisinde yeni bir şeyler öğretebilmenin heyecanını yaşıyorum.”diye konuşurken, İngilizce öğretmeni Dilek Derecik ise, yüksek öğrenimini tamamladıktan sonra kendi dönemlerindeki öğretmenlerle aynı çatı altında genç nesillere bildiklerini aktarmaktan ve aynı havayı eski öğretmenleri ile birlikte paylaşmaktan dolayı büyük bir mutluluk yaşadığını söyledi.

 

Fen Bilgisi öğretmeni Gamze Sarıtaş’da geçmişte bir Kardelen olarak, yeni Kardelenleri yetiştirmenin heyecanı içerisinde olduğunu ifade ederek “Bir yanda beni yetiştiren öğretmenlerim, diğer yanda yetiştirmeye çalıştığım öğrencilerimle bir arada bulunmanın mutluluğunu her gün yaşıyorum. İyi ki böyle bir karar vermişim.”dedi.