Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin katılımlarıyla, 8. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan liselere giriş sınav tercih işlemleri ile ilgili yapılması gerekenler hakkında bir toplantı düzenledi.

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ’ne liselere giriş sınav tercih işlemleri ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu´nda, İl Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR başkanlığında gerçekleşen toplantıya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Murat DİLDÖKEN ve Murat SALTIK,İlçe Milli Eğitim Müdürleri katıldı. Toplantıya katılan İlçe Milli Eğitim Müdürleri‘ne 8. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan liselere giriş sınav tercih işlemleri ile ilgili yapmaları gerekenler hakkında bilgiler verildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR, merkezi yerleştirme ve yerel yerleştirme ile ilgili bilgiler verdi. Merkezi yerleştirme; merkezi sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programına tercihler doğrultusunda Merkezi Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır. Yerel yerleştirme; okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, öğrencilerin ortaokullarda bulunuşlukları, tercih önceliği, okul başarı puanları, devam devamsızlık ve yaş kriterleri göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince belirlenen ortaöğretim kurumlarına açıklanan kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda bakanlıkça yürütüleceğini belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat DEMİR toplantıda ilçe tercih komisyonlarının çok hassas çalışmaları gerektiğini, öğrenciler ve velilerine tercihler ve yerleştirme konusunda gereken desteği ve bilgilendirmeleri yapmalarını ve tüm ilçe müdürlerinden bu konuda hassasiyet beklediğini söyledi.

Toplantının devamında İl Milli Eğitim Yardımcısı Murat DİLDÖKEN tarafından LGS tercih kılavuzu hakkında ilçe milli eğitim müdürlerine sunum yapıldı.

Toplantı, yapılan bilgilendirmelerin ardından karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmasıyla sona erdi.