Nevşehir 2000 Evler TOKİ Mahallesi’ndeki yüzlerce öğrenciye eğitim verilen 19 Mayıs İlköğretim Okulu’na giden öğrenciler, okullarına risk altında gidiyor.
TOKİ semtinin ortasından geçen ve yoğun trafik akışının olduğu Mustafa Paslanmaz Caddesi’nde alt geçit veya sinyalizasyon sistemi olmadığından yakınan öğrenci velileri okul giriş ve çıkış saatlerinde minik öğrencilerin karşıdan karşıya geçişleri sırasında büyük tedirginlik yaşadıklarını belirttiler.
Nevşehir Emniyet Müdürlüğü’nde 19 Mayıs İlköğretim okulu giriş ve çıkış saatlerinde cadde üzerinde trafik polis görevlendirmeleri için imza kampanyası başlatacaklarını kaydeden öğrenci velileri yetkililere çağrıda bulundu.
Üniversitenin yakınında olması nedeniyle caddede gençlerin çok hızlı araç kullandıklarından dertlenirken, “Buraya acil çözüm bulunmalı. Yolda güvenlik sağlanması için bir çocuğun hayatını kaybetmesi mi lazım, neden sesimizi duyan yok” diye sitem etti.
Bir öğrenci ise, “karşıya geçişte özellikle 1. Sınıf öğrencileri zorluk çekiyor 10-15 dakika araçların bitmesini bekleyenler var. Çok tehlikeli bir yol” diye konuştu.