Yoğun yağan karın oluşturduğu olumsuz koşullar ve olası buzlanma tehlikesi nedeniyle Nevşehir merkeze ve ilçelerine bağlı tüm beldeler ve köy okullarındaki ve rehabilitasyon merkezlerindeki eğitim ve öğretim ile taşımalı eğitim ilgili açıklanan 1 günlük kar tatili yine kafa karıştırdı.

Hal böyle olunca vatandaşların kafasında soru işareti yaratan kar tatili sonrası bazı veliler, öğrencileri okula gönderip, göndermeme konusunda da kuşkuya düştü.

Nevşehir'de taşımalı tatil yine kafaları karıştırdı : "Eski köye yeni adet getirmeyin"

Çok sayıda "Veli ve Öğrenci" böyle saçmalık mı olur... Şimdi taşımalı gelen öğrenciler tatil yaparken, Müfredat ilerleyecek gelmeyenler dersten geri mi kalacak. Sınıfın yarısı dolu yarısı boş olacak. Çok Saçma değilmi? Ya tamamına tatil olsun yada hiç tatil olmasın." diyerek tepki gösterirken, Başka bir vatandaşımız ise, Ben bir Veliyim. Hava durumu malum. Mevsimin en soğuk kış günlerini yaşıyoruz. Zaten hastanede çocuk poliklinikleri tıklım tıklım dolu. Hastalanacak diye tedirginlik yaşıyoruz. Bugünlerde tatil olmayıp ne zaman olacak. Eski köye yeni adet getirmeyin" diyerek tepki gösterdi.

Sadece taşımalı eğitime yapılan tatil yüzünden velilerde çocuklarını okula yollayıp yollamama arasında kalırken açıklamada özellikle taşımalı eğitim denmesi nedeniyle yetkili kimseye ulaşamayan veliler basından bilgi almaya çalıştı.

Bazı okul öğretmenlerinin bile kafasını karıştıran karar sonrasında "taşımalı" ibaresiyle sadece özel servislerin bulunduğu okullarda mı tatil olacak yoksa köylerden Merkez'e gelen öğrencilerinde tatilden yararlanacak mı tereddütü nedeniyle eğitim açısından sıkıntı yaşandı.

Bu zamana kadar kar yağışlarında bütün okullar tatil edilirken son yıllarda niçin sadece taşımalı sistemin uygulandığı okullarda tatil yapıldığı ise bilinmiyor.