Türk Eğitim-Sen’den Atamalara Tepki

NEVŞEHİR(MHA) Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonuna bağlı Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, ilimizde son günlerde yapılan atamalara ilişkin tepkilerini dile getirdi.

Uğur, “Kurucu Müdürlüklere bilinen sendikanın üyelerini görevlendiren gelmiş geçmiş tüm İl Müdürleri görünen o ki bilinen sendikanın bilinen kişilerini ve bilinen sendikanın gönlünü hoş etmeye devam ederken kurumsal olarak da  ne kadar taraf olduğunu da tarihe not düşmek adına resmileştirmektedir. Aldığımız bilgi üzerine Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü atama bölümünden teyit etmeye çalıştığımız ancak bir türlü bilgi verilmeyen ve bugün resmi bilgilerini aldığımız ERAS konutları, Eras İlkokulu, Eras Ortaokulu, Eras Ana Okuluna kurucu müdürleri netleşmiştir. Atanan R.Y - S.Y. ve A.G  kim veya Kimler teklif etmiş ise Türk Eğitim-Sen Nevşehir şubesi olarak sessiz sedasız bilinen bir sendikanın üyelerinden seçilmesini ne ahlaki ne vicdani ne de çalışma barışı adına doğru bulmuyor ve kınıyoruz.

Mevcut hükümetin göreve geldiği günden bu tarafa on iki yıl içerisinde Nevşehir İlinde yapılan Kurucu Müdürlük görevlendirilmelerinde tek bir Türk Eğitim-Sen üyesine  bugüne kadar görev verilmemesi hükümetin ve emrinde çalışanlarının yaptığı ayrımcılık, adam kayırma, adam kollama, benim gibi düşünmeyene görev yok anlayışının bir uygulamasıdır. Türk Eğitim-Sen Nevşehir şubesi olarak şahıslarla bir işimiz olmadığı bilinmesini istemekle beraber, eğitimciler arasında ayrımcılığa, kutuplaştırmaya, ötekileştirmeye sebep olacak her türlü uygulamaya karşı olduğumuz bilinmelidir.

Türk Eğitim-Sen Nevşehir şubesi olarak hiç bir şeyi unutmadığımız gibi, şeffaf olmayan, yapılan tüm iş ve işlemleri not aldığımız ve vakti saati geldiğinde değerlendireceğimiz bilinmelidir. Hak, Adalet, Allah Korkusu, Kul hakkı ve İnsana saygıyı hiç kimseye bırakmayan zavallıları tarih not etmektedir” dedi.