Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Covit-19 (koronavirüs) virüsünden korunmak için okulların tedbir amaçlı tatil edilmesi ve bu sücin nasıl ilerleyeceği hakkında öğrencilere bilgi vermek için bir açıklama yayınladı.

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir yaptığı açıklamada;

'Geleceğimizin Teminatı Sevgili Öğrencilerimiz, 
Neredeyse tüm dünya ile birlikte ülkemizin de içinde bulunduğu sıkıntılı süreçte sizlerle birlikte olamamanın üzüntüsü içerisindeyiz fakat sizin enerjiniz ve heyecanınızla bu durumdan daha güçlü bir şekilde çıkacağımızdan eminiz. Bir süre daha evlerimizde güvenle kalacağız. Evde kaldığımız süre zarfında zamanımızı iyi değerlendirmemiz gerektiğinin farkındayız. Bu anlamda evde kaldığımız süreyi verimli geçirmeniz çok önemlidir. Evde kalınan süre zarfında bol bol kitap okumaya, hobi edinmeye ve ailelerimizle birlikte güzel vakit geçirecek fazlaca zamanımız var ancak bunun bir tatil olmadığını da unutmayalım. 

Yine unutmayalım ki evde kaldığımız bu süreçte Milli Eğitim Bakanlığımızın uzaktan eğitim için hazırladığı Millî Eğitim Bakanlığı dijital eğitim platformu EBA, tüm özellikleri ve binlerce içeriğiyle uzaktan eğitim sürecimizde de yanımızdadır. Eğitim Bilişim Ağı (EBA) internet sayfasına eba.gov.tr adresinden derslerinizi takip ediyorsunuz. Her sınıf seviyesine göre yani 1. Sınıftan 12. Sınıfa kadar ilkokul-ortaokul-lise kategorilerinde hazırlanmış sınıf  bazlı zaman çizelgesinde yer alan zaman aralıklarında EBA platformu sizlerin hizmetindedir. Hafta içi yayınlanan TRT-EBA TV ilkokul-ortaokul-lise kanalımızda, sizler için hazırlanan ders içerikleri ile uzaktan eğitime devam ediyoruz. 

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığımızın  tüm 8. Sınıf,  Lise Hazırlık Sınıfı ve 12. Sınıf öğrencileri için hazırladığı yeni bir uygulama olan "EBA Canlı Sınıf Uygulaması" 13.04.2020 Pazartesi gününden itibaren açılacaktır. EBA Canlı Sınıf Uygulaması; çevrimiçi olarak öğretmen ve arkadaşlarınızla bir araya geleceğiniz, etkileşimli ders yapabileceğiniz EBA üzerinden sürdürülecek sanal sınıf uygulamasıdır. EBA ile ilgili her türlü bilgi, istek ve talepleriniz için Bakanlığımız 444 0 632 (MEBİM) arayabilir ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz Fatih Projesi Birimine ulaşabilirsiniz.  Bu konuda İl milli Eğitim Müdürlüğü olarak her zaman yanınızdayız. 
 
Sevgili 8.sınıf Öğrencilerimiz,
LGS için hazırlıklarımıza ara vermeksizin  devam edelim. EBA ile birlikte okul öğretmenlerimizin tavsiyelerine mutlaka uyalım. Öğretmenlerimizle iletişimimizi asla koparmayalım. Öğretmenlerinizin hazırladığı programlarla bu süreci avantaja çevirmek sizlerin elindedir. İhtiyaç duyduğunuz her zaman uzaktan eğitim imkânlarımızla yanınızdayız. LGS'de 1. dönem konularından soruların çıkacak olması asla rehavete kapılmanıza neden olmasın. Konu eksiklilerimizi giderelim. Bol bol soru çözelim. Çözemediğimiz sorular için öğretmenlerimiz ile mutlaka iletişime geçelim. Birinci dönem konu eksikliklerinizi telafi etmeniz için bu süreç   bir fırsattır ve bu fırsatı çok iyi değerlendireceğinize yürekten inanıyoruz.
          *Bakanlığımız Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınava yönelik yayınlanan örnek sorular Ölçme Değerlendirme Merkezimizin resmi Twitter (@nevsehirodm) hesabından ve sitesinden (https://nevsehirodm.meb.gov.tr) güncel olarak yayınlanmaktadır. Bu soruları takip edelim ve mutlaka örnek soruları çözelim.
          *İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz Ölçme Değerlendirme Merkezimiz tarafından İlimiz ortaokul öğrencileri için Türkçe, Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden 1. Dönem kazanımlarına yönelik genel tekrar testi hazırlanmaktadır.

Sevgili 12. Sınıf Öğrencilerimiz,

YKS için hazırlıklarımıza ara vermeksizin devam edelim. EBA ile birlikte okul öğretmenlerimizin tavsiyelerine mutlaka uyalım. Öğretmenlerimizle iletişimimizi asla koparmayalım. Öğretmenlerinizin hazırladığı programlarla bu süreci avantaja çevirmek  sizin elinizde. Bildiğiniz üzere sınav soruları 9.10.11. sınıf tüm müfredatı ile 12.sınıfın 1. Dönem müfredatından gelecek. Bu süreçte konu eksikliklerinizi telafi edebilirsiniz. Millî Eğitim Bakanlığımızın dijital eğitim platformu EBA, 11. ve 12. sınıflar için EBA Akademik Destek programı geliştirdi. Yeni nesil sorularla onlarca kaynak kitap barındıran, öğrencinin  ihtiyacına yönelik akıllı yönlendirme yapan bu sistem ile kendinize ait kişiselleştirilmiş bir yol haritasıyla çalışma yapabilmenize imkân sağlamasının yanında detaylı konu anlatım videoları, örnek sorular, çözüm videoları, testler ile önceki yıllara ait üniversiteye giriş sınav soruları ve çözümlerinin her birini EBA Akademik Destek Uygulamasında bulabilmek mümkün. EBA Akademik Destek uygulamasına eba.gov.tr adresinden şifreleriniz ile giriş yapabilirsiniz.Hafta içi yayınlanan TRT-EBA TV Lise kanalımızda sizler için hazırlanan ders içerikleri ile uzaktan eğitiminize devam etmeli, günlük ve haftalık yayın akışlarına eba.gov.tr adresinden, TRT-EBA TV Lise kanalından takip edebilirsiniz.
Bildiğiniz üzere Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 25-26 Temmuza, Temel Yeterlilik Testi (TYT) 25 Temmuza, Alan Yeterlilik Testi (AYT) 26 Temmuza ve Yabancı Dil Testi (YDT) 26 Temmuza ertelenmiştir. Bu kapsamda siz değerli öğrencilerimizin kaygı ve stres yaşamadan bu sınavlara gireceğini biliyoruz. Çünkü ertelenen sınavlar sizlere daha fazla çalışma zamanı kazandıracaktır. Böylece bu zamanı etkili ve verimli kullanarak konu eksiklerinizi giderebilecek ve daha çok soru çözerek sınava daha iyi hazırlanıp bu durumu kendi faydanıza dönüştürebilirsiniz.

Sizlerin çalışma azmi ve kararlılığını gelecek adına ümidimizi hep ayakta tutmaya devam edecektir. Siz bizim geleceğimizsiniz ve size çok güveniyoruz. Her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz. Unutmayın "GELECEK" sizinle gelecek.

Evde kalın, Sağlıklı kalın.' dedi.