Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından KOP SOGEP (Konya Ovası Projesi Sosyal Gelişim Atölyeleri) Projeleri kapsamında hazırlanan Nevşehir KOP Sosyal Gelişim Merkezi bugün Göreme'de açıldı.

Göreme Turizmi Geliştirme Kooperatifinin proje için tahsis ettiği atölye, tefrişatı yapılarak, hafif zihinsel engelli öğrencilerin velileri ile birlikte çalışabilecekleri ve üretim yapabilecekleri bir mekan haline getirildi.

Atölye aynı zamanda tüm halkımıza Nevşehir Halk Eğitim Merkezi tarafından eğitim verilecek bir atölye niteliğinde hazırlanmıştır. Velilerimiz el emekleri ile ortaya koyacakları ürünlerin satışını da bu atölyede yapabileceklerdir.

Nevşehir KOP Sosyal Gelişim Merkezi Açılışına Nevşehir Valisi Sayın İlhami AKTAŞ, Nevşehir Ak Parti Milletvekili Sayın Mustafa AÇIKGÖZ, Nevşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Ersan ERKUT, Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat DEMİR, Nevşehir İl Müftüsü Sayın Yakup ÖZTÜRK, Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa DURMAZ, Göreme Belediye Başkanı Sayın Ömer EREN, öğretmen, veli ve öğrenciler katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR  ''Müdürlüğümüzün yürütmekte olduğu Nevşehir KOP Sosyal Gelişim Merkezi projemiz kapsamında açılan Nevşehir KOP Sosyal Gelişim Merkezi'nin ilimize hayırlı olmasını diler, projede emeği geçen herkese teşekkür ederiz'' dedi.

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz açıklamasında; "Nevşehir Sosyal Gelişim Merkezi Projesi ile Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifinin Kültür Turizm Kompleksi içerisinde bulunan Turizm Kooperatifinin tahsis etmiş olduğu Sanat Galerisi ve Cep sinemasının Sosyal gelişim merkezi projesi doğrultusunda atölye çalışması yapılarak Halk Eğitim Müdürlüğününde açmış olduğu kurslar ile öncelikle sendromlu çocukların ailelerinin bütçelerine katkı yapmak amacını taşıyan projenin ayrıca Göreme ve diğer beldelerden katılımcıların ürettikleri ürünleri Göreme Turizm geliştirme kooperatifi Göreme açık hava müzesinde bulunan el sanatları stantlarında satışa sunarak yöresel el sanatlarının geliştirilmesi ve pazarlanmasında 30 yıldır faaliyet gösteren Turizm Kooperatifi Çin malları ve diğer yabancı ürünlerin ortadan kalkmasına yöresel  milli ve kültürel ürünlerimizi  Kapadokya bölgesini ziyaret eden yerli ve yabancı misafirlerimize kapadokya anısı kalacak hediyelik eşyaları üretmek arzusundayız." dedi.

Açılışa katılan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'de;" Nevşehir Milli ğitim Müdürlüğü tarafından KOPSOGEP kapsamında yürütülmekte olan “Nevşehir KOP Sosyal Gelişim Projesi”nin açılışını hazirunumuzla gerçekleştirdik.‪“İnsanımızın samimi gülüşüyle daha da güzelleşen Nevşehir’imiz için çalışıyoruz. Her bireyimiz bizim için değerlidir.” dedi.