Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR başkanlığında 28.07.2016 Perşembe günü saat 10.00’da Hacı Avni İncekara  Fen Lisesi toplantı salonunda bir toplantı yapıldı.

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR başkanlığında yapılan toplantıya, İlçe MEM Müdürleri, Maarif Müfettişleri Başkanı Talip KABAN, Müdür Yardımcısı Doğan KÜREKLİ, Şube Müdürleri Mustafa ECE, Yusuf AYDOĞMUŞ, Mehmet KIRATLI ile İl/İlçe Tüm Resmi/Özel Okul/Kurum Müdürleri katıldı.

Açılış töreninin ardından darbe girişimi sonucu şehit olan vatandaşlarımızın ruhuna dua okunduktan sonra  bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR, FETÖ/PDY terör örgütü ile mücadele kapsamında okul ve kurumlarca alınacak emniyet ve güvenlik tedbirleri hakkında bilgi verdi. Bu konuda ki duygu ve düşüncelerini dile getirdi; FETÖ/PDY darbe girişiminin ülkemize ihanet eden bir çete, bir ihanet olayı olduğunu söyledi.

Darbe sürecinde şehit olanlar olduğunu belirterek ‘’ Şehitlerimize Allah’tan (cc) rahmet, acılı ailelerine, tüm milletimize baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu terörist yapının kendi silahlarımızı, tanklarımızı, kendi halkımıza doğrultarak vatandaşlarımızı şehit ettiklerini,  yaraladıklarını belirterek, özel harekat polislerimizi ve sivil insanlarımızı şehit eden bu alçak yapıyla sonuna kadar mücadele edileceğini belirterek, Bu Ülkeyi asla bunlara teslim etmeyeceğiz’’dedi. Bu terörist yapıyla ilişkisi olanlarla sonuna kadar mücadele edileceğini, bu terörist yapıyla ilişkisi olanların bildirilmesini ve  gerekenin yapılacağını söyledi.

Demir, darbe kalkışması akşamı 23:00 de dışarıda olduğunu ve olayı oğlumun telefon etmesi sonucu öğrendiğini, öğrenir öğrenmez eve geçip 23:15 te “Gün Cumhurbaşkanımıza sahip çıkma günüdür, biz millet olarak sonuna kadar direneceğiz, Türkiye asla teslim olmayacak” diye bir tweet atarak sokağa çıktığını, bütün personeli topladığını, kendisinden sonra oğlunun ve tüm ailesinin de sokağa çıktığını ve darbeye karşı olduğunu, son güne kadar da buna devam edeceğini söyledi.
Kurum olarak bu girişimden en çok etkilenen kurumlardan biri olduğumuzu ve bu konuda herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini, bu konuda daha hassas olunması gerektiğini belirtti. Bu olayın herhangi bir siyasi olay değil ülke meselesi olduğunu belirterek herkesin bu konuda daha dikkatli olması gerektiğini dile getirerek yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.  

Okullarda ziyaretçi defteri tutulmasını, ziyaretçilerin bilgilerinin alınmasını ve bu konuda daha dikkatli olunmasını istedi. Bakanlığımızın tarafından güvenlik ile  ilgili konularda okullarımızın dikkat edilmesi gereken hususlara uyulmalarını, kurumların bu konuda  gerekli tedbirlerini almasını istedi.
Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 25/07/2016 tarih ve 7853561 sayılı yazısı doğrultusunda nakil ve geçişler konusunda bilgi veren DEMİR, Kapatılan okul ve kurumlardan yapılacak nakillerin, 2015-2016 yılı sınırlı olmak üzere 30 eylül itibariyle bitmesini, kapatılan ortaöğretim okulları ile ilgili olarak bir komisyon oluşturulacağını ve nakillerin bu komisyonca yapılacağını söyledi. Kapatılan okullardan gelen öğrencilerin  bu süreçten etkilenmeden kazanılması gerektiğini özellikle vurguladı.

Kayıtlarda kayıt parası alınmamasını, okul kıyafetlerinin en az 3 yılda bir alınmasını, TEOG ve LYS tercihlerinde vatandaşlara ve öğrencilere yardım edilmesini, sosyal paylaşım sitelerinde suç unsuru taşıyan paylaşımlardan kaçınılmasını, okullarda kitap dağıtımının takip edilmesini ve fazla kitap talebinde bulunulmamasını, öğrenci seçimi yapılmamasını, bu konuda adaletli olunmasını istedi.

Genel anlamda okul müdürlerinin uymaları gereken kuralların genel hatırlatmasını yaparak almaları gereken güvenlik tedbirlerini vurguladı.
Toplantı, İl Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR’ in okul müdürlerine teşekkürü ve başarı dilekleri ile sona erdi.