Nevşehir Montessori Akademi 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında Nevşehir’de hizmete açılıyor.

Nevşehir’in tanınmış işadamlarından Şimşek Bims Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Şimşek’in kızı Fatma Şimşek’in kuruculuğunu üstlendiği Nevşehir Montessori Akademi 3-6 yaş arası çocuklara eğitim öğretim vermeye hazırlanıyor.

Kendisi Okul öncesi Öğretmeni olan Kurucu Fatma Şimşek, okullarını Montessori Eğitim Sistemine uygun olarak hazırladıklarını ve Montessori Eğitmenlerinden oluşan öğretmenleriyle bütün müfredatı Montessori Eğitimine göre işleyeceklerini açıkladı. “Yapılan araştırmalar sonucu en etkili eğitim yöntemi olarak tespit edilen Montessori Eğitiminde çocuklara tamamen bilimsel gerçeklerle ve somut materyallerle sunduğumuz eğitimin sonuçları geleneksel okul öncesi eğitim sonuçlarına göre oldukça üst düzeydir.

Montessori okullarında yetişen çocuklar kendine güvenen, kendi kendine yetebilen, kendini rahatça ifade edebilen, sorgulayan, araştıran, bilgiye ulaşan bireylerdir.” Diyen Fatma Şimşek konuşmalarına “Okulumuzda Montessori sınıflarımızın yanında İngilizce, Drama, Dans, Deney, Sanat, Mutfak, Spor, Botanik vb. sınıfları da mevcut ve çocuklar gün içinde ders müfredatlarına uygun olarak okulun tüm alanlarını Montessori Eğitim Felsefesi çizgisinde kullanabilecekler.” Diyerek devam etti.

06 Eylül 2016 Salı günü yapılacak olan açılışımıza tüm Nevşehir halkını davet eden Fatma Şimşek “Özellikle Montessori Eğitim Sistemi hakkında bilgi almak isteyenleri Türkiye’de Montessori Eğitiminin yaygınlaşması için pek çok çalışmalar yapan ve alanında uzman Liberum Montessori Akademia Kurucularından Öğrt. Gör Arzu Aydoğan tarafından gerçekleştirilecek Montessori Eğitim Sistemi Söyleşisine davet etti.

Söyleşinin 6 Eylül Salı Saat 19:30’da Nevşehir Ticaret Borsası Konferans Salonunda tüm halka ücretsiz olacağını belirtti.

Bina özellikleri olarak büyük bir bahçe ve çocuklar için hazırlanmış oyun parkının yanında şemsiyelerle korunmuş dinlenme yerleri ve doğal çimler çocukların enerjilerini atmaları için oldukça elverişli bir ortam oluşturdu. Okul içinde çocukların sadece eğitimleri değil önce güvenlik ve sağlık önlemlerinin alındığını, hijyene ve organik beslenmeye çok önem verdiklerini açıklayan kurucu okul duvarlarını antibakteriyel ameliyathane boyaları ile boyattıklarını, zeminleri yoğun zemin hastane zemin kaplama malzemeleriyle kaplattıklarını, perdelerinde bile kendi kendini temizleyen seriler kullandıklarını ifade etti.

Güvenlik olarak pencerelerde çocuk kilitleri, merdivenlerde korunaklar, kapılarda parmak koruyucular, yangın sistemleri vb. pek çok önlem aldıklarını ifade etti. Okulda tüketilecek besinlerin organik olmalarına özen gösterdiklerini ve ev yapımı olarak hazırlattıklarını belirten kurucu Fatma Şimşek geleceğimiz olan çocuklarına değer veren anne – babaları okullarını görmek için ziyarete beklediklerini belirtti.

Adres: Güzelyurt Mahallesi Karanfil Sokak No:13 Nevşehir/Merkez
0384-213-99-77
0530-468-26-46