Nevşehir Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Ahiler Kalkınma Ajansı Nevşehir Yatırım Destek Ofisinin desteği ile Aksaray MERCEDES_BENZ Kamyon Fabrikasına  Mdr. Yrd. Mehmet KURUGÖLLÜ, Makine Teknolojisi Alan Şefi Alpaslan YAVUZ ve Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı Öğretmeni Ali KARGIN ile Motorlu Araçlar Teknolojisi alanı ve Makine Teknolojisi alanından toplam 40 öğrenci ile teknik gezi düzenledi.

Düzenlenen teknik gezide öğrenciler fabrikada üretilmekte olan Kamyon ve Tırların montaj ve parça üretim hatlarını,Kabin boyama havuzlarını,Motor ve Şasi hattı olmak üzere fabrikanın çalışma ortamını görme fırsatı yakaladılar. Mercedes-Benz Türk A.Ş Eğitim Merkezi tarafından öğrencilere fabrika içerisinde, İş Sağlığı ve Güvenliği tedbirleri alınarak bütün bölümleri gezilmesine imkan sağlandı. 

Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Vekili Mehmet DURSUN her yıl ülke genelinde bulunan fabrikalara bu tarz  teknik geziler düzenlendiğini ve bundan sonraki süreçde de teknik gezilerin devam edeceğini öğrencileri ufkunu açan her türlü sosyal etkinliğin okulumuz tarafından düzenlenmekte  olduğunu söyledi.