Üniversitemiz Sosyal Tesis Binasında düzenlenen festivale; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Aktaş, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevki Özgener, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emir Erden, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Erdoğan Çiçek, Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tuncay Bülbül, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız, üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerin yanı sıra yoğun bir katılım oldu.

Festivalin açış konuşmasını yapan Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tuncay Bülbül, “Bu yıl ilkini düzenlediğimiz bu festivali düzenleme amacımız,  Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulumuzun hem öğrencilerinin, hem de akademik personelinin motivasyonunu arttırmaktı. Bunu da öğrencilerimizin ve akademik personelimizin özverili çalışmalarıyla başardık. Festivalimizin zengin bir içeriğe sahip olması amacıyla diğer üniversitelerimizden de destek aldık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ahiler Kalkınma Ajansı olarak bölgeye ve bölge turizmine katkı sağlayacak bu tür aktiviteleri önemsediklerini ifade eden Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız, “Bu festivalin gerçekleştirilmesine öncü olan başta Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bu tür faaliyetlerin, üniversitelerin bulunduğu yöreye hitap etmesi açısından büyük önem arz ettiğini dile getiren Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, “Turizm ve Kültür Haftası münasebetiyle böyle güzel bir etkinliğe katılmaktan büyük gurur duydum. Yeni kurulan üniversiteler arasında yer alan Nevşehir Üniversitesinin öncelikle turizmin gelişiminde gösterdiği emeği ve bugün geldiği bu konumu görünce Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç’ın şahsında emeği geçenleri canı gönülden tebrik ediyorum. Ayrıca festivalin bundan sonra yapılacak bütün kültür ve turizm festivallerine örnek olması dileklerimle, tematik üniversiteler kurulmasına da vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç ise “Turizm günümüzde bacasız sanayi olarak tanımlandı ve bütün ülkelerin bu büyük pastadan pay almak için yarıştığı bir sektör haline geldi. Türkiye’de de Kapadokya gerçekten gerek tarihi ve kültürel, gerekse doğal yapısıyla dünyada eşi benzeri olmayan bir yer konumunda. Nevşehir Üniversitesi de Kapadokya’nın merkezi konumunda olan Nevşehir’de kurulmuş bir üniversite. Üniversitemiz, turizm konusunda ciddi ve bilimsel çalışmalar yapmak için kendini yükümlü görmüştür her zaman. Her tarafta deniz ve kumsal var ama her tarafta Kapadokya yok. Bu nedenle göreve geldiğimiz günden bugüne turizm konusunda üniversitemiz bünyesinde yeni bölümler açtık; yeni hocalarımızı üniversitemizle buluşturduk ve bu çalışmalarımız hızla devam ediyor.

Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz turizm festivalimizi de inşallah bundan sonra uluslararası bir boyutta geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz. Festivalimizin gerçekleştirilmesi için bizlerin davetlerini kırmayarak gelen üniversitelerimize ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Gösteriler Büyüledi

Konuşmaların ardından Roman Dans Ekibi’nin gösterisi ve Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Anıl Çelik’in ‘Kapadokya’ adlı Klarnet Solosunu seslendirmesi ile başlayan festival, Hacıbektaş Kadınlar Korosunun seslendirdiği eserlerin, Nevşehir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Kırklareli Ekibi ve Kars Kafkas Üniversitesi Kafkas Ekibi’nin birbirinden güzel gösterilerine sahne oldu. İzleyicilerinin büyük beğenisini kazanan gösteriler, ayakta alkışlandı.

Şampiyon Öğrencilerimize Madalya…

Festivalde ayrıca 4 Nisan 2013 tarihinde Fethiye’de yapılan “Şef Mavi Ulusal Yemek Yarışması”nda 10 madalya 1 kupa, TAF (Türkiye Aşçılar Federasyonu) Milli Takım Üyeliği ve Katılım Teşekkür Belgesi almaya hak kazanan Üniversitemiz Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu (USET-MYO) Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık ve İkram Hizmetleri Programları öğrencilerine Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç ve Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ödüllerini birlikte verdi.

Plaket töreniyle devam eden 1. Kapadokya Kültür ve Turizm Festivali'nin ilk gün etkinlikleri ‘Avanos Modern Mimari Eserleri’ temalı fotoğraf sergisinin açılışının ardından Üniversitemiz Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu Gastronomi Show ve ikramlarla son buldu.