ISI veritabanına giren toplam yayın sayısı, atıf sayısı, Google Scholar tarama sonucu, lisansüstü öğrenci sayısı ve öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı, makalelerin yayımlandığı dergilerin popülaritesi, araştırmacıların farklı kurumlarla yaptıkları ortak çalışmalar vb. gibi ölçütlerle Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan URAP (University Ranking by Academic Performance) tarafından yapılan sıralamada Üniversitemiz 2000 yılından sonra kurulan 51 üniversite arasında 4’üncü sırada yer aldı.

 

Ancak 2007 yılında kurulan üniversitemiz, kendisiyle aynı yıl ve sonrasında kurulan üniversiteler arasında ise 1’inci olma başarısını gösterdi.

 

Sonuçtan son derece mutlu olduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, “Nevşehir Üniversitesi olarak üniversite kavramına bir bütün olarak bakıyoruz. Hem fiziki yapılanmamızı hem de bilimsel ve akademik çalışmalarımızı aynı önemde sürdürmeye özen gösteriyoruz. Çünkü bunlar birbirini etkileyen iki temel unsurlardır. Fiziki yapılanmamız yanında bilimsel ve akademik çalışmalarımıza da hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Bunun meyvesini de almaya başladık. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan URAP tarafından bir çok bilimsel kriter kullanılarak yapılan sıralamaya göre Üniversitemiz,  2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında 4’üncü oldu.  Ancak 2007 yılı ve sonrasında kurulan üniversiteler arasında ise 1’inci olma başarısını gösterdi.  İnşallah bundan sonraki hedefimiz tüm üniversiteler arasında ilk sıralarda yer almak” dedi.