Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kerim Bilgin Konferans salonunda düzenlenen seminere; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevki Özgener, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Erdoğan Çiçek, akademik personel ve öğrenciler katıldı.  

 

Seminerde konuşmacı olarak yer alan Üniversitemiz AB Proje Koordinatörü ve Eurodesk Temas Noktası Serkan Başar, ‘Avrupa Birliği Gençlik Fırsatları’ kapsamında katılımcıları Avrupa Birliği projeleri ve Avrupa Birliği Gençlik Projeleri hakkında bilgilendirdi. Başar ayrıca bu projelere kimlerin ve ne şekilde başvuracakları, başvurularını nerelere ve nasıl yapılabileceklerine dair bilgi verdi.

 

Başar konuşmasında başta Nevşehir Üniversitesi olmak üzere Nevşehir ilinde birçok kamu, kurum ve kuruluşlarının bu fonlardan faydalandığını ve Nevşehir Üniversitesi öğrencilerinin AB gençlik programları sayesinde önümüzdeki dönemlerde Avrupa’nın çeşitli ülkelerine gitme şansı bulacaklarını kaydetti. Başar konuşmasının sonunda öğrencilerin Eurodesk Temas Noktasına başvurarak programlar hakkında her türlü bilgiyi diledikleri saatte alabileceklerini belirtti.

 

Öğrencilerin derslerine daha fazla çalışıp azimli olmaları tavsiyesinde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç ise, “Şu anda gençlik programları ile dünyanın neresine gitmek isterseniz sizlere fırsatlar veriliyor. Bunun için de siz öğrenci arkadaşların derslerinize daha fazla çalışıp, yabancı dil bilginizi de geliştirmeniz gerekiyor. Üniversitemiz bünyesinde bulunan Uluslararası İlişkiler Ofisimiz başta olmak üzere hocalarımız isterseniz sizlere yardımcı olmaya hazırlar. Yeter ki sizler istekli ve azimli olun. Şimdiden çekilişle belirleyeceğimiz arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Nevşehir Üniversitesi olma ayrıcalığını böylece bir kez daha ortaya koymuş olduk” diye konuştu.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç’ın önceden yazılan isimler arasından  yapmış olduğu çekilişle birlikte üniversitemiz öğrencilerinden Nilay Doygun ve Hüseyin Kılıçoğlu asil, Şahin Çevik ve Hacer Er ise yedek olarak Avrupa’ya gitmeye hak kazandı.