Sağlık Müdürlüğümüz Çalışan Hakları ve Güvenliği Birimi tarafından Nevşehir Üniversitesi’ne bağlı Semra Ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleştirilen eğitim programında öğrencilerin yanı sıra Yüksekokulun akademik personeli de hazır bulundu.

Eğitime konuşmacı olarak Sağlık Müdürlüğü İl Kalite ve Performans Koordinatörlüğü & Çalışan Hakları ve Güvenliği Birimi’nden Hemşire Yeliz SAVCI katıldı.  Savcı tarafından yüksekokul öğrencilerine sağlıkta şiddet, sağlıkta şiddetle mücadele, sağlık personeline şiddet istatistikleri, 2012/23 sayılı Çalışan Güvenliğinin sağlanması konulu Genelge, sağlık kuruluşlarında sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet ile mücadele kapsamında kurulan Çalışan Hakları ve Güvenliği Birimleri’nin görevleri konularında güncel bilgiler verildi. Eğitim programının sonunda katılımcıların soruları cevaplandırıldı.

Nevşehir Üniversitesi Semra Ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nimet KARATAŞ Sağlık Müdürlüğü ile Sağlık Yüksekokulu’nun birlikte etkinlikler yapmasının önemine değinerek, bu tür faaliyetlere her zaman destek olacaklarını söyledi. Prof. Dr. Nimet KARATAŞ ayrıca kurumlar arası iletişimin hemşirelik mesleğinin gelişimine büyük katkısı olacağını vurguladı.