Konuyla ilgili açıklama yapan Nevşehir Vali'si Mehmet Ceylan , Öğrenci Seçme Sınavına katılan öğrencilerimizin her yıl olduğu gibi bu yıl yapılacak sınavlarda da başarılı olacağına inandığını söyledi.

Sınavların huzurlu ve gürültüsüz bir ortamda gerçekleşmesi için gerekli tedbirlerin alındığını söyleyen Nevşehir Vali'si Mehmet Ceylan ; “13 Mart 2016 Pazar Günü saat 10.00’da başlayacak olan YGS’ye ilimiz Nevşehir genelinden girecek öğrencilerimize başarılar diliyorum. Geçmiş yıllarda yapılan sınavlarda ilimiz öğrencileri büyük başarılar elde etmişlerdir.3 Mart 2016 tarihinde yapılacak sınavlarda da aynı başarıyı sağlayacaklarına inanıyorum.” dedi.

Milli Eğitim teşkilatımızın plânlı çalışmaları, öğretmenlerimiz ve velilerimizin özverileri ile sınavlara hazırlanan öğrencilerimizin kendilerine sunulan imkânları en iyi şekilde değerlendireceklerine inandığını belirten Vali Ceylan, konuşmasına şöyle devam etti: “Bizler de sınava girecek öğrencilerimizin motivasyonunu olumsuz yönde etkileyecek gürültü kirliliğini önlemek amacıyla bazı tedbirler aldık.

Bu önlemler kapsamında, sınavın yapılacağı tarihten bir gün öncesinde açık alanda yapılacak etkinliklerde müzik yayınının en geç saat 22.00'de kesilmesi, yine sınav günü olan 13 Mart 2016 tarihinde ise 09.30-13.00 saatleri arasında sınav yapılacak okulların bulunduğu cadde ve sokaklarda trafik akışı ve iş makinelerinin çalışmalarına sınırlamalar getirdik. Ayrıca bu saatlerde seyyar satıcılar ile Belediye ses yayın cihazında anons yapılmamasının da faydalı olacağını değerlendirdik.

Alınan bu kararlara uyulması, öğrencilerimizin başarılarını olumlu yönde etkileyecektir.”

Sınavların huzur ortamında gerçekleşmesi için her türlü güvenlik tedbirinin alındığını belirten Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, 13 Mart 2016 Pazar Günü yapılacak Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına (YGS) katılacak tüm öğrencilerimize başarılar diledi.