NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi 18 Mart Çanakkale Zaferinin 100. Yıldönümü dolayısıyla özel bir kutlama programı hazırladı.
Ülkemizin düşman işgalinden kurtulmasında çok önemli bir dönüm noktası olan 18 Mart Çanakkale Zaferinin önemine binaen hazırlanan program çerçevesinde 18 Mart 2015 Çarşamba günü ecdat menüsü olarak öğrencilere ve personele buğday Çorbası, hoşaf ve ekmek ikramında bulunulacak. Çelenk sunumunun ardından Çanakkale Şehitleri anısına çınar fidanları dikilecek.
Üniversitenin kültür ve kongre merkezinde sürecek olan programda günün anlam ve önemini içeren konuşmaların ardından Ecdada Mektup yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verilecek. Ardından “Bir Hilal Uğruna” isimli Meslek Yüksek Okulu Öğrencilerinin sunacağı izleti izlenecek. Programın son bölümünde ise Çanakkale Zaferini anlatan sinema izlenecek.
19 Mart 2015 Perşembe günü Saat 14.00’da Kültür ve Kongre Merkezinde sürecek olan programda Türk Dünyası Kültür Topluluğunun sunacağı Şiir ve Türkü dinletisi yer alacak. 100. Yılında Çanakkale isimli panelin ardından Çanakkale Zaferi isimli sinema gösterimi tekrarlanacak.
Çanakkale Zaferinin 100. Yıldönümü nedeniyle Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesinde düzenlenecek etkinliklerin son gününde, 20 Mart 2015 Cuma günü Saat 16.00’da yine kültür ve kongre merkezinde Türkülerle Çanakkale Zaferi konulu konser programı gerçekleştirilecek. Programda Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı sahne olacak.