Nevşehir İl Müftülüğünce yeni evlenen ve düğün hazırlıkları yapan çiftlere yönelik “Evliliğe İlk Adım Seminerleri” başlatıldı.

Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk; "Evliliğe İlk Adım, Huzurlu Aile, Güçlü Toplum, Güvenli Gelecek" sloganı ile başlatmış olduğumuz eğitim seminerimize devam ediyoruz. İlk 2 haftasında yoğun ilgi gören seminerlerimize yeni evli çiftlerimizi ve nişanlı çiftlerimizin il müftülüğüne müracaat etmelerini istiyoruz dedi.

Müftü Öztürk; Toplumun temel taşıdır "Huzurlu Aile, Güçlü Toplum, Güvenli Gelecek,"Huzurlu toplum ülkemizin ve aile yapımızın temel taşıdır. Maalesef Ülkemizde son yıllarda boşanma olaylarını sıkça görmekteyiz, bu nedenle Nevşehir İl Müftülüğü olarak neler yapılabilinir üzerine düştük ve yeni evlenen veya evlenecek olan gençlere dört haftalık bir seminer haftada bir gün olmak kaydıyla, İl Müftülüğü yetkililerince ve bayan vizelerimiz tarafından, ailedeki mutluluk prensiplerini, İslama göre bir aile nasıl olur, Peygamber Efendimiz (SAV) hayatından ailedeki prensipler onlar nasıl mutluluğu yakalamışlar, bunlarla ilgili yeni evlenen ve evlenecek olan gençlerimize ilgilendirecek ve özendirecek seminerler düzenliyoruz dedi.

“Ailenin sağlam temeller üzerine inşa edilmesi, ailelerin güçlendirilmesi ve huzurlu bir şekilde devamının sağlanması amacıyla” İl Müftülüğünce düzenlenen seminerlerde yeni evli ve evliliğe adım atacak çiftlere sevgi, merhamet, adalet ve emanet bilinci gibi aileyi ayakta tutan değerler hususunda Kur’an ve sünnet ışığında bilgiler veriliyor.

İl Müftülüğü Ek Hizmet Binasında düzenlenen seminerde Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Vaizi Asuman Turgut ile İl Vaizi Hatice Bahacan tarafından evliliğe hazırlık yapan ve yeni evlenen çiftler bilgilendirildi.

Haftada bir gün yapılan seminerlerin bu hafta üçüncüsü düzenlenecek.