İlimizde ki Ortaöğretim öğrencilerimizin, gelecekteki kariyerlerine yön verecek olan bölüm/meslekleri seçebilmeleri ve eğitim görmeyi planladıkları üniversiteler hakkında detaylı bilgi alabilmeleri amacıyla üniversite temsilcilerini ve adaylarını bir araya getirmek, adaylara seçecekleri meslekler hakkında bilgiler vermek, bilinçli tercih yapmalarında destek sağlamak, velilerin; çocuklarının eğitim göreceği üniversiteleri /yükseköğretim programlarını, barınma, burs vb. imkânlarını daha yakından tanımaları, üniversite- toplum kaynaşmasını sağlamak amaçları doğrultusunda bir proje hazırlanarak sunulmuştur.

İlimizde üniversite adayları konumunda bulunan, öncelikle 12. sınıf öğrencilerimizin katılacağı, ancak 11. sınıf öğrencileri, velilerimiz ve isteyen tüm halkımızın da katılabileceği; “Kariyer ve Üniversite Tanıtım Günleri” adı altında sunulan bu projenin gerçekleştirilmesine karar verilmiştir.

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yürüttüğü, Hacıbektaş Veli Üniversitemiz ile yapılan ortak protokol ve sözleşme doğrultusunda, 30-31 Mart 2015 tarihlerinde Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Tafana Salonunda gerçekleştirilmesi planlanan bu proje uygulamasında, 23 devlet ve özel üniversite temsilcilerinin katılım sağlaması beklenmektedir.

Söz konusu proje uygulaması için, İlimiz genelinde öncelikle 12. sınıf öğrencilerimizin ekte sunulan program doğrultusunda belirtilen yer ve saatlerde standları gezerek bilgi almaları sağlanacaktır. Getirilebildiği takdirde 11. Sınıf öğrencilerimizde standları ziyaret edebileceklerdir.

Okul Müdürlüklerimizin katılım sağlayacak öğrencilerle birlikte, 1 sorumlu yönetici, sınıf rehber öğretmeni ve okul rehber öğretmeni ile birlikte standlar gezilerek bilgi alacaklardır.

Yapılan program gereği ayrıca bazı okullarımızda ve İlçelerimizde 12. Sınıf öğrencilerimize yararlı olacağı düşünülen seminerler de verilmesi planlanmıştır.

Tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimiz bu çalışmada bulunmaya davetlidir.