-          Nevşehir’de Leonardo Da Vinci Bölgesel Bilgilendirme Toplantısı ve Proje Çalıştayı Yapıldı

-          Avrupa Birliği Yolunda Nevşehir’de Bir Etkinlik Daha Sona Erdi…

Nevşehir Valiliği AB Projeler ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi  ve Nevşehir Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler Ofisi işbirliğinde Leonardo Da Vinci Bölgesel bilgilendirme toplantısı ve proje çalıştayı gerçekleştirildi.

2 Ekim 2012 tarihinde Nevşehir Dedeman Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) Ldv Koordinatörü Celil Yaman ile birlikte program uzmanları Vahit Sadal, M. Akif Kılıç, Ayhan Kaya ve Akın Erdoğan katıldı.

Nevşehir Üniversitesi’nden çok sayıda idari ve akademisyen personelin yanı sıra Niğde, Aksaray ve Kırşehir illerinden de katılımcıların yer aldığı toplantıda 110 kişi yer aldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Nevşehir Valiliği Avrupa Birliği Projeler ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Genel Koordinatörü Serkan Başar, Nevşehir ilinde her ay Avrupa Birliği ile ilgili bir faaliyet düzenleyeceklerini söyledi ve Niğde, Aksaray ve Kırşehir illerinden gelen katılımcılara işbirliği çağrısında bulundu.

Başar konuşmasında “Nevşehir, Niğde, Aksaray, Kırşehir ve Kırıkkale illerinin yer aldığı TR71 bölgesini daha iyi noktalara getirmek istiyorsak, işbirliği içerisinde olmalıyız. Valiliklerimiz, üniversitelerimiz ve belediyelerimiz ne kadar çok ortak çalışma grupları oluşturabilirse, bizler o kadar başarılı olabiliriz. Nevşehir ili Avrupa Birliği projelerinde üst sıralarda olan bir ilimiz. Özellikle son 2 yıldır gerçekleştirdiğimiz başarılara yenilerini eklemek istiyoruz ve daha çok somut ürün odaklı çalışmalar yapma gayreti içerisindeyiz. Umut ediyoruz, komşu illerimiz ile birlikte Türkiye’de önemli projelere imza atacağız” dedi.

 Avrupa Birliği projelerinin yanı sıra Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen teknik ve mali destek programlarından da en çok faydalanan ilin Nevşehir olduğunu dile getiren Başar, önümüzdeki proje çağrılarında faydalanıcı sayısının artacağını kaydetti.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) Ldv Koordinatörü Celil Yaman ise konuşmasında Türkiye’nin birçok programda Avrupa’da üst sıralarda olduğunu ve hibe imkanlarını geri çeviren değil, aksine daha çok kullanan bir ülke olduğunu dile getirdi.

Bir gün süre ile devam eden Leonardo Da Vinci Bölgesel bilgilendirme toplantısı ve proje çalıştayı hareketlilik, ortaklık ve yenilik transferi alanlarında yapılan oturumlarla sona erdi.