Nevşehir'de 20 yıldır hizmet veren Serhat Dershaneleri, Maltepe Dershaneleri ailesine katıldı.

 

Ankara merkezli olan Maltepe Dershaneleri, Anadolu'da eğitimde başarılı illerin en iyi dershanelerini bünyesine katma kararı sonrasında yaptığı görüşmeler sonrasında Serhat Dershanesi ile de anlaştı. Serhat Dershanesi, son açıklanan 2012 LYS'de 3 alanda Nevşehir birincisi çıkardı. Türkiye genelinde de ilk binde 18, ilk on binde ise 164 derece elde etti.

 

Maltepe Dershanelerine geçiş ve LYS'de yakalanan başarı ile ilgili dershane müdürü Birol Şahin ve öğretmen Ahmet Salih Demir basın açıklaması yaptı. Dershanenin yeni müdürü Birol Şahin, kendisinin 6 yıl Ankara'da 40 şubesi bulunan Maltepe Dershanelerinin Kızılay şubesinde müdürlük yaptıktan sonra Nevşehir'e atandığını belirtti. Maltepe Dershanelerinin Anadolu'nun başarılı illerinde bulunan en iyi dershaneleri bünyesine katarak büyüme stratejisi belirlediğini kaydeden Şahin, "Bu kapsamda Nevşehir eğitimde ülke genelinde çok başarılı bir ilimiz. Dershanemiz yönetim kurulu Nevşehir'de dershane almak için çalışma yapınca eğitim ve başarı sıralamasında kurulduğu yıldan beri büyük başarılar yakalamış olan Serhat Dershanelerini seçti. İki kurum arasında yapılan görüşmeler olumlu sonuçlandı ve protokol imzalandı. Dershanede de Maltepe şubelerinin standardına ulaşmak amacıyla tadilata başladık." dedi.

 

Maltepe Dershanelerinin eğitimde büyük tecrübe ve bilgi donanımına sahip olduğunu ve aynı sistemi Nevşehir'e de kazandıracağını belirten Şahin, "Bu durum dershane ücretlerinin bir miktar artmasına neden olacak. Ama eğitimde kalitenin yükselmesine katkı sağlayacağı için ailelerin anlayışla karşılayacaklarına inanıyorum. Yüksek standartlı bir eğitim anlayışı ile Nevşehir'e geldik. Yeniden yapılanma kapsamında öğretmen kadromuzdan fiziki ve teknik altyapıya kadar değişim yapıyoruz." şeklinde konuştu.

 

Serhat Dershanelerinin 20 yıla büyük başarılar sığdırdığını ve Nevşehir'de saygınlığı ve imajı bulunduğunu bildiklerini ifade eden Şahin, sözlerini şöyle tamamladı: "Zaten alınan başarılar ortada. Bu yıl LYS'de 3 puan türünde Nevşehir birincisi olan Samet Kaya, dershane öğrencisi. Kendisini altın çocuğumuz olarak kabul ediyor ve altınla ödüllendiriyoruz. Ayrıca Türkiye genelinde de ilk binde 18, ilk on binde ise 164 derece elde ederek çok önemli bir başarı elde etti. SBS sonuçlarına göre 40 öğrenciyi fen lisesine kazandırdı. Bu da çok güzel bir başarı. Biz çıtayı biraz daha yükseğe çıkarmak üzere buraya geldik ve başaracağımıza inanıyorum."

 

TM-1, TM-2 ve MF-3 puan türlerinde Nevşehir birincisi olan Serhat Dershanesi öğrencisi Samet Kaya ise başarısını öğretmenlerinin fedakarlığı, ailesinin duyarlılığı ve lise birinci sınıftan başlayarak son sınıfa kadar planlı, programlı bir biçimde çalışmaya borçlu olduğunu söyledi.

 

Kaya, İstanbul Üniversitesi Tıp veya Cerrahpaşa Tıp fakültelerinden birinde okumak istediğini kaydetti