Sıkıntı içerisinde kalan Veliler en son dün Nevşehir Valisine çıkarak durumu ve mağduriyetlerini dile getirmiş Vali Ceylan konu hakkında Velilere ve öğrencilere bu mağduriyetin yaşanmaması için gereken tüm çalışmaları başlatacağını dile getirmişti...

Veliler Yaz tataili boyunca Eğitimde işlerin aksaması ve yeni eğitim öğretim yılına başlarken yaşanana akasaklıkların sebebi olarak Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğünü gösterdiler..

Nevşehir 75.Yıl İlköğretim Okulu Velilerinden bir vatandaşımız Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığına konuyu şikayet eden dilekçesi şöyle:

İyi çalışmalar Sayın Müsteşarım

Ben bir veli sıfatıyla maruzatımı dile getiriyorum.

Nevşehir ili 75.YIL İLKÖGRETİM OKULU ilimizin en güzide okullarından bir olup benimde oğlum bu okulda bir örgenci olup 5 sınıfa geçti.

Orta öğretim kısmı 4 kat bina olup 2 katı normal orta okula 2 katı imam hatip orta okuluna geçici tahsis edilmiş. İmam Hatip orta okulunda 405 öğrenci diğer kısımda 720 öğrenci var. Bir sınıf 35-40 kişilik diğer sınıflar 20-24 kişilik. İl Milli eğitim bu konuda siyasi baskı var diyerek duyarsız kalmakta ve okul müdürlüklerine yazı yazarak aranızda halledin diyor. Benim çocuğum  daha önce 40 numara ayakkabı giymekte iken şuan al sana 30 numara ayakkabı giy bunu deniyor. Burada eğitim eşitsizliği kul hakkı ve hakkaniyetsizlik var. Buradaki İl Milli Eğitim Müdürü Çözüm kapasitesi olan biri olsaydı inan sizleri rahatsız etmezdik. Dün okul aile birliği olarak durumu İl valimize ilettik oda konu ile ilgili çalışma yapacağını iletti. Bizler nezaket içerisinde haktan eşitlikten yana olan insanlarız. Aynı binada adaletsizlik varsa buda insanın kahrına gidiyor.

750 METRE yakınında RAUF NAİL OKULU var burası da %10 kapasite ile çalışıyor atıl vaziyete atıldı. Eski bir okul değil fakat öğretmenler tayin olduğu için tüm veliler öğrencileri başka okullara aldı. Buda yine Milli Eğitim İl Müdürlüğünün başka bir ayıbı. İmam Hatip orta okulu buraya alınabilir.

Bizlerin eli taşın altında olan idarecilere ihtiyacımız var suya sabuna dokunmayan irade sergilemeyen idarecilere ihtiyacımız yoktur.

Bizler nezaket kurallarını bilen insanlar olup bu olayı kendi içerimizde çözelim dedik. Ne  bir basına nede bakan ve başbakanımızı meşgul etmedik fakat karşımızda muhatap olmayınca da üzülerek sizlere halimizi arz ediyoruz. Bizler huzur barış ve iyi bir eğitim talep ediyoruz. Allah yar ve yardımcınız olsun bizlerin yarasına parmak basın. Eğer okul yönetimi ile temasa geçerseniz yaralarını daha iyi dile getirirler.

Saygılarımla