Ürgüplü hayırsever Ayşe Dudu Sağdıç Ürgüp ilçesine yaptırılacak olan mesleki eğitim lisesinin protokolünü imzaladı.

Vali Abdurrahman Savaş'ın makamında gerçekleşen imza törenine, hayırsever Ayşe Dudu Sağdıç, Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Abdülgafur Büyükfırat katıldı.

 

Törende konuşan Vali Savaş, Sağdıç'ın eğitim alanında önemli hayırları olduğunu, en son yine Ürgüp ilçesinde yaptırdığı ortaöğretim erkek yurdunun açılışını birlikte yaptıklarını söyledi.

 

Sağdıç'ın kendi doğduğu memlekete yaptığı eğitim yatırımları ile topluma iyi bir örnek olduğunu belirten Savaş, şunları kaydetti:

 

"Türk toplumunun önemli özelliklerinden biride hayır işlerdir. Dünyada bunun bir örneği yoktur. Ayşe hanım da bu örneklerden biridir. En son yaptırdıkları yurdun açılışında orada Ürgüp'e yapılacak olan mesleki eğitim lisesine de katkı sağlayacağını söylemişti. Biz de bunun üzerine bugün Ayşe hanımında katılımı ile okula yapacağı yardımın protokolünü imzalayacağız kendisine teşekkür ediyorum. Ayşe hanım lise binasının yapımının yaklaşık 3'te 1'ini karşılayacak olan 600 bin TL'lik bir yardımda bulundu. Okulun yapımının 2014 programına alınarak yapımın başlanacağına inanıyorum."

 

Sağdıç da, kendisinin Ürgüplü olduğunu, Ürgüp dışında ikamet etmesine rağmen senenin belli dönemlerinde Ürgüp'e gelip kaldığını ve memleketine az da olsa katkı sağladığı için çok mutlu olduğunu belirtti.

 

Konuşmaların ardından Vali Savaş ve Sağdıç protokolü imzaladı.