Nevşehir’de Satranç, Robotik Kodlama, Akıl ve Zeka Oyunları, Resim, Gitar ve Bağlama etkinlerinin yer aldığı ilk gençlik ve spor kulübü, Zeki Piyon GSK açıldı.

Türkiye Satranç Federasyonu Temsilcilikler Koordinasyon Kurulu Üyesi ve TSF Nevşehir İl Temsilcisi Çağrı TÜRKCÜ’nün Yönetim Kurulu Başkanlığını ve TSF Nevşehir Merkez İlçe Temsilcisi Adnan KURTUL’un  Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığını yaptığı Zeki Piyon Gençlik ve Spor Kulübü’nün açılışı gerçekleştirildi.

Okunan Kuran-ı Kerim Tilaveti ve yapılan duanın ardından açılış merasimi gerçekleştirildi. Açılış kurdelesini , Yönetim Kurulu Başkanı Çağrı TÜRKCÜ, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan KURTUL, Nevşehir Pazarcılar Odası Başkanı Selim ÖZDEN, Nevşehir Eski Türk Telekom Müdürü Yavuz YAPAR ve Aile Büyüğü Talat YAPAR kesti. Açılışa yönetim kurulu üyeleri, çok sayıda okul müdürü ve öğretmeler, Satranç camiasının önde gelen isimleri ve çeşitli kurum temsilcileri katıldı.

Yönetim Kurulu Başkanı Çağrı TÜRKCÜ yaptığı açıklamada; “İlimizde Satranç ve Robotik Kodlama alanında bir ilk olan Zeki Piyon Gençlik ve Spor Kulübü’nün ilimize hayırlı olmasını temenni ederim. Buradan yetişecek çocuklarımızın ilimizi hem ulusal hem de uluslararası alanda başarı ile temsil edeceğine inanıyorum. Biz bu anlamda Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Adnan KURTUL ve diğer yönetim kurulu üyelerimizle bir ilki gerçekleştirerek bu yoldaki ilk meşaleyi yaktık. Umarım hem ilimiz hem de ülkemiz için başarılı bir adım olur.” dedi.Zeki Piyon Gençlik ve Spor Kulübü’ne Satranç, Robotik Kodlama, Akıl ve Zeka Oyunları, Resim, Gitar ve Bağlama Eğitimleri verilecek.

Daha detaylı bilgi almak ve etkinlik programı için www.zekipiyon.com adresini ziyaret edebilirsiniz.