Nevşehir halkının yıllardan beri büyük bir özlem ile beklediği ve 2007 yılında kavuştuğu Nevşehir Üniversitesi yürüttüğü etkin faaliyetler ve öğrenci potansiyeli, kısa süredeki kat ettiği ilerleme ve gelişme ile vatandaşların da takdirini topladı.Nevşehirli vatandaşların Nevşehir Üniversitesi hakkındaki görüşleri, FİB Haber Merkezimizin objektiflerine yansıdı.İşte Nevşehirde ki sokaktaki vatandaşın nabzını yokladı.

Nevşehir Üniversitesinin hızla gelişmekte olduğunu, gerçekleştirdiği eğitim - öğretim, sosyal ve kültürel faaliyetlerle kentin bu alanda büyük bir eksikliğini giderdiğini düşünen vatandaşlar, muhabirlerimizin sorularını yanıtlarken Üniversitemizden memnuniyetlerini dile getirdi.

Nevşehir Üniversitesinin kente birçok alanda katkı sağladığını ifade eden vatandaşlar, ayrıca Üniversitenin Nevşehir'e geç kurulduğundan da yakındılar.

Üniversitenin Nevşehir'e daha erken kurulmuş olması durumunda Nevşehir'in bugün 5-10 sene daha ileri gitmiş olacağını düşünen vatandaşlar, Nevşehir Üniversitesi'nin geç kurulmuş olmasına rağmen kısa zamanda çok işler yaparak kendini ispat ettiğini vurguladılar.

Nevşehir Üniversitesinin öğrenci potansiyeli, idari ve akademik personeli ile de kenti hareketlendirdiğine dikkati çeken vatandaşlar fiziki olarak gelişmekte olan Üniversitede yeni bölümlerin de açılmasını istediler.

Nevşehir Üniversitesinin daha fazla gelişip daha fazla öğrenci potansiyeline sahip olması için yeni bölüm ve programların açılması gerektiğini dile getiren Nevşehir halkı, Üniversiteye sahip çıktıklarının mesajını vermiş oldular.Toplumumuzun kalkınmasında ve aydınlanmasında çok önemli bir role sahip olan Nevşehir Üniversitesi, 2011 yılı itibariyle 6 fakülte, 1 yüksekokul ve 6 Meslek Yüksekokulunda bilimsel ve kültürel faaliyetleri esas alan geniş akademik kadrosu ve 8 binden fazla öğrencisi ile Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden biri olma yolunda önemli aşamalar kaydetti.      

Tüm bu gelişmeler ışığında biz de FİB Haber olarak;  Nevşehir halkının,Üniversitemiz yönetiminin hayırseverlerimiz ile gerçekleştirdiği işbirliğinin Üniversitemizin gelişimine katkısı konusundaki görüş ve düşüncelerini aldık.

Üniversitemizin gelişimi ve Üniversitemiz yönetiminin hayırseverlerimiz ile gerçekleştirdiği işbirliği hakkında görüşlerini aldığımız Halil Güleşer;  Üniversitemizin yeni kurulan üniversiteler arasında büyümesinde öncelikle üniversite yönetiminin girişimleri ve hayırseverlerin yapmış oldukları  yardımlar ile vatandaşların sağladıkları katkıların yanı sıra basının rolünün çok fazla olduğunu söyleyerek, “Bence hayırseverlerimizin üniversite için yapmış oldukları hayırlarda ve yardımlarda rektörlüğün girişimleri basında gördüğüm ve takip edebildiğim kadarıyla çok fazla. Çünkü hayırseverlerimizin güvenebileceği, onları teşvik edecek, onları yönlendirecek birinin veya birilerinin olması gerekmektedir. Bu nedenle üniversite yönetiminin bunda büyük etkisi olmuştur” dedi.

Bir Nevşehirli olarak hayırseverlerimizin Nevşehir Üniversitesine yapmış oldukları katkılarından dolayı gurur duyduğunu belirten Nevşehir Eczacı Teknisyenleri Odası Çalışanı Nurcan Hezenci de; “Bunların yapılmasında üniversite rektörünün ve yönetiminin büyük payı olduğunu düşünüyorum.  Diğer taraftan Nevşehir dışında yaşayan Nevşehirli hayırseverlerimizin katkılarının da olduğunu duydum. Bu da bizleri oldukça memnun ederken, bir Nevşehirli olarak hayırseverlerimizin Nevşehir Üniversitesine yapmış oldukları katkılarından dolayı gurur duyuyorum.   Basından takip edebildiğim kadarıyla, şu anda yeni kurulan üniversiteler arasında en hızlı bizim üniversitemiz  gelişiyor ve büyüyor.  Bu da bize artık Nevşehir’de eğitime büyük değer verildiğini gösteriyor” dedi.

 ‘Nevşehirlilerin Nevşehir Üniversitesine sahip çıkmalarındaki temel  sebeplerden birinin;  Kayseri ve Niğde gibi Nevşehir’e komşu olan illerin üniversite kurulduktan sonra kaydettikleri sosyo-ekonomik ve kültürel gelişmeleri fark etmeleridir’ diyen Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Şaban Güleç;  “Öteden beri Nevşehir’i izlediğimiz zaman, Nevşehir’imiz her zaman kalkınmada öncelikli iller arasında gösterilmişti. İş potansiyelinin de; alım-satım, çiftçilik ve turizmden ibaret olduğu görmekteyiz.  Dolayısıyla günümüzün gelişen ilim çağında o yıllara baktığımızda kültür ve  eğitim açısından Türkiye seviyesinden çok çok geride kalmış bir Nevşehir vardı.  Ancak bazı okumuş ve bu eksikliği gören Nevşehirli vatandaşlarımız, Niğde’yi, Kayseri’yi baz alarak, buralarda üniversitelerin daha önce kurulduğu, buradaki öğrenci potansiyelinin harcamış olduğu ücretlerin bu illere likit bir geliri olduğunu, kültürün, eğitim seviyesinin bu illerde bakış açısını çok çok değiştirdiğini görmüş,  dernekler kurarak, büyük illerimizde ve İstanbul’da yaşayan Nevşehirlilerle biraya gelmiş ve yardımlarını istemişlerdi.  O yıllarda tabi ki 2 binayla eğitim ve öğretime başlayan üniversitemiz, Nevşehir’in büyük bir şansı olan ve kendisi Nevşehirli olan Rektörümüz Filiz Kılıç’ın büyük gayretleri, ileriye dönük büyük çabaları olmuştur. Tüm bunların sonucunda ise daha eğitimli bir toplum, daha eğitimli bir gençlik olarak meyvesi alınmaya, böylece olmazsa olmazlar arasında eğitim kültürünün Nevşehir’e yerleşmeye başladığını görüyoruz” diye ifade etti.

Açık Öğretim Fakültesi Öğrencisi Vildan Barutçu ise; “Ben bundan 4-5 yıl önce gittiğimde orası üniversite görünümü olmayan, bina sayısı çok az ve boş bir araziydi. Yani benim gözümde üniversite görünümü yoktu. Daha sonra 2 defa açık öğretim sınavına girmek için gittiğimde;  bu boş arazinin üzerinde yeni binaların yapıldığını, yeni yeni büyük inşaatların yapılmakta olduğunu gördüm. Duyduğum kadarıyla bunların çoğunu da hayırseverlerimiz ve iş adamlarımız yaptırıyormuş. Bu Nevşehir için büyük bir şans ve başarıdır” diyerek, Üniversite yönetiminin hayırseverlerle yoğun işbirliği sonucu yeni binalar ve yardımlar yapılması yönündeki gayretli çalışmalarını basın yoluyla takip ettiğini ve çok memnun olduğunu söyledi.

Üniversitemiz yönetiminin hayırseverlerimiz ile gerçekleştirdiği işbirliğinin Üniversitemizin gelişimine katkısı konusundaki görüş ve düşüncelerini aldığımız diğer Nevşehirli yurttaşlar da benzer görüş bildirerek takdirlerini ifade ettiler ve Nevşehir Üniversitsinin bu hızlı yükselişinin ardında Kızımız hemşerimiz Rektör Filiz Kılıç’ın büyük emekleri var diyerek Rektör Kılıç a sevgi ve minnettarlığını gönderdiler.