Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü 3. sınıf öğrencisi Selman Barkın'ın Hacıbektaş Rıfat Kartal Huzurevi'nde "İkinci Bahar" adlı resim sergisi açıldı.
Sergi açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Karipcin, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslıhan Karatepe, Prof. Dr. Sezen Aksöz, Resim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nüshet Göksun Yener, Huzurevi Müdürü Mustafa Okgerman, öğretim elemanları, üniversite ve ortaokul öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.
Sergide yer alan eserler, düzenli ziyaretlerinde arkadaşlık geliştirdiği huzurevi sakinlerinin sohbetler sırasında çizilen portrelerine ek olarak ressam Selman Barkın'ın zaman konulu desen ve yağlıboya resimlerinden oluşuyor.
Serginin organizatörü Öğr. Gör. Mehmet Aydın Avcı, "Geleneksel toplumlarda aynı evde bir arada yaşarken birbirini eğitip, anlayıp dengeleyen genç ve yaşlı kuşakların ayrı ve uzak düştüğü modern dünyamızda bu tür etkinliklerle genç ve yaşlı kuşakları yeniden bir araya getirip karşılaştırmanın değerine ve önemine değindi. Selman öğrencimizin bu duyarlılığıyla ikinci baharındaki büyüklerimizin ellerinden bir defa daha öpüldü, yalnızlıkları paylaşıldı" diye konuştu.