Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fatih Köksal'ın, Nevşehir Hacı Bektaş  Veli Üniversitesi için Rektör adaylığı başvurusunda bulunduğu öğrenildi.

Resmi başvurusunu yapan Prof. Dr. Fatih Köksal, FİB Haber merkezimizin sorularına ilişkin yaptığı açıklamasında şunları ifade etti; Nevşehir de akademik, idari personel ve öğrencileriyle mutlu, bilgiye değer veren, bilgiyle aydınlanan ve aydınlatan, toplam kalite yönetimiyle dünya standartlarında, şehri ve yöneticileriyle barışık ve kaynaşmış olan bir üniversite hayal ettiğini belirtti. Köksal, "İnsana dokunduğumuzun bilinciyle akademik ve idari kadroda bulunan personelimiz ve öğrencilerimizin bütün ihtiyaçlarını, beklentilerini içtenlikle, samimiyetle imkanlar dahilinde en kısa sürede karşılayacağız. Bu da hizmet verdiğimiz herkesin NEVÜ'ye karşı aidiyet duygusunu geliştirecektir. İnsan değer bulduğu yerde değer üretir. İşimizi en iyi şekilde yapmak, ülke kaynaklarını kendi çıkarlarımızdan üstün tutarak en verimli şekilde kullanmak, üniversitemizi Nevşehir'imizle kaynaştırmak en önemli amacımız olacaktır" dedi.

Ülkenin gündemini bilim ve bilimsel başarıların belirlemesi gerektiğine işaret eden Prof. Dr. Fatih Köksal, "Bilimsel gelişmenin güvencesi olması gereken NEVÜ, bu gündemin yönlendiricisi olmalıdır. Bu amaçla bilim ve toplumsal sorumluluk alanında katkı sağlayacak her bilim insanı mutlaka ödüllendirilmeli ve teşvik edilmelidir. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitemizin dünya ve ülke sıralamasında hak ettiği konuma ulaşması için değerli akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizle değer kaybeden değil, değer katan ve kazanan bir üniversite olmamız en büyük amacımız olmalıdır. Fikir çalıştaylarıyla inovatif fikirlerin bir araya getirilmesi ve hayat bulması vazgeçilmezimizdir" diye konuştu.

Babasının görevi gereği Devlet terbiyesi ile büyüyen ve gençlik çağlarını ilimizde geçiren Köksal, orta ve lise eğitimini 1968-1976 arası Nevşehir lisesi'nde tamamladı. Eğitimi ve görevi nedeniyle farklı şehirlerde bulunmuş olsada Nevşehir ile bağlantısını hiçbir zaman koparmayarak aidiyet duygusunu hiç yitirmedi.

Prof. Dr. Fatih Köksal ;

Doğum 31.01.1956

Birim :TIP FAKÜLTESİ

Bölüm :TEMEL TIP BİLİMLERİ

Ana Bilim Dalı :TIBBİ MİKROBİYOLOJİ

Kadro Ünvanı :Prof.Dr.

EĞİTİM BİLGİLERİ

Doktora, ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ, Tıp Fakültesi Sağlık Bilimleri Ens, Temel tıp Bilimleri/Mikrobiyoloji, 1983-1987

YAPTIĞI TEZLER

Tıpta Uzmanlık, "Bölgemizde Görülen Akut Diarelerde C. Jejuni'nin Rolü", ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri/Mikrobiyoloji Eylül, 1984.

YABANCI DİLLER

İngilizce, Çok İyi

ARAŞTIRMA ALANLARI

Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji

ÜNİVERSİTELER ARASI KURUL BİLİM ALANI BİLGİLERİ

Sağlık Bilimleri Temel Alanı

Mikrobiyoloji

Bakteriyoloji

Viroloji

Mikoloji

Parazitoloji

Moleküler Genetik

WEB OF SCIENCE ARAŞTIRMA ALANLARI

Medical Laboratory Technology

Respiratory System

Tropical Medicine

Health Care Sciences & Services

Medicine, Research & Experimental

AKADEMİK ÜNVANLAR / GÖREVLER

Prof.Dr., ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ, Tıp Fakültesi, 1980 - Devam Ediyor

MESLEKİ ve İDARİ DENEYİMLER

Senato Üyesi, ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ C.Vet Fak.Dek, C.Vet Fak.Dek, 01.07.2013 - 01.09.2014

Dekan, ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ Ceyhan Veteriner Fak, Kurucu Dekan, 01.07.2013 - 01.09.2014

Yönetim Kurulu Üyeli-Fakülte kurulu üyeliği, ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ İlahiyat Fakültesi, , 04.09.2006 - 03.09.2012

Bölüm Başkanı, ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ Tıp Fak., Temel Tıp Bilimleri, 03.09.2006 - Devam Ediyor

Araştırma Enstitüsü Müdürü, ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ THAUM müdürlüğü, Merkez, 01.09.2003 - Devam Ediyor

Dekan, MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ (MKÜ) Tıp Fakültesi, Kurucu Dekan, Kurucu Dekan, 01.05.2001 - 01.01.2002