Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, YÖK tarafından görevden alındı. 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı’nın Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından görevden alındığı belirtildi. Bağlı, 3 yıldır bu görevde bulunuyordu.

İlk açıklama NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı'dan geldi.

Bağlı veda açıklamasında; 15 Mart 2017 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile atanmış olduğum Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğü görevimden Yüksek Öğretim Kurulu’nun almış olduğu karar ile 26 Mart 2020 tarihi itibariyle ayrılmış bulunmaktayım. Bu süre zarfında görev yaptığım başta Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesindeki çalışma arkadaşlarıma, sevgili öğrencilerime ve kıymetli Nevşehir halkına şükranlarımı sunar teşekkür ederim.
Prof. Dr. Mazhar Bağlı

Rektör Bağlı, konuya ilişkin olarak Sosyal medya hesabından da aynı paylaşımda bulundu: "15/03/2017 tarihinde atanmış olduğum NEVÜ Rektörlüğü görevimden YÖK'ün almış olduğu karar ile 26 Mart 2020 tarihi itibariyle ayrılmış bulunmaktayım. Bu süre zarfında tüm NEVÜ ailesine, öğrencilerime ve kıymetli Nevşehir halkına şükranlarımı sunarım." dedi.