Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesimi Aktaş, Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nimet Karataş, Nevşehir Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ersan Kabalcı, Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tuncay Bülbül, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Erdoğan Çiçek, NÜKÇAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aysel Kekilliğioğlu, Türk Dünyası Sanatçılar Birliği Ege Bölge Başkanı Ressam Mustafa Ali Kasap, Yazar Hasan Baran, üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencileri, ilimizde faaliyet gösteren kadın dernekleri başkanları ve üyelerinin yanı sıra yoğun bir katılım oldu.

 

Etkinliğin açış konuşmasını yapan NÜKÇAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aysel Kekillioğlu, “Bu yıl farklılıkların ve ilklerin yaşandığı bir ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ kutlama programı oluşturduk. Nevşehir Valiliği, Nevşehir Belediyesi ve Nevşehir’deki sivil toplum örgütlerinin ve bizimde Üniversitemiz NÜKÇAM Müdürlüğü işbirliğinde, kadın derneklerimizin de öncülüğünde ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü düzenlediğimiz çeşitli etkinliklerle kutladık. Büyük ilgi ve katılımın olduğu 4 günlük programımıza hem ulusal hem de uluslararası bir katılım oldu. Bugün de burada Nevşehir Üniversitesi ev sahipliğinde ‘8 Mart Dünya Kadınlar Gününü’ kutluyoruz” dedi.

 

Oturum başkanlığını Yrd. Doç. Dr. Leyla Kahraman’ın yaptığı program, Yazar Hasan Baran’ın ‘Sanat, Kültür, Edebiyat, Siyaset ve Kadın’ konulu sunum ve Türk Dünyası Sanatçılar Birliği Ege Bölge Başkanı Ressam Mustafa Ali Kasap’ın ‘Çizgilerden Kelimelere Efe Kadınları’nın konu alındığı ‘Kadına Dair’ söyleşi ile devam etti.

 

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Anıl Çelik, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç’a ithaf ettiği ’ ‘Kapadokya’ isimli bestesini seslendirerek, besteyi Rektörümüze hediye etti.

 

Etkinlik, katılımcılar ile emeği geçenlere plaket ve teşekkür belgesi takdimi ile son buldu.