Avanos Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Kapadokya’nın en gözde mekânlarından birisi olmaya aday Güray Müzeyi gezdi.

Öğrencilere müze hakkında sunum bizzat Güray TÜYSÜZ tarafından yapıldı. Kendisinin ailede 5. Nesil çanakçı olduğunu, müzenin tarihi ve modern eserler olmak üzere iki ayrı ana bölüme ayrıldığını ve böyle bir müze yapma fikrinin kendisinde 20 yıl önce oluştuğunu ifade eden Güray Bey, müzedeki en eski eserlerin 7000 yıllık tarihi bir geçmişi olduğunu da ekledi. Müzenin 6 yıl içinde tamamlandığı bilgisini veren Güray TÜYSÜZ, yaz döneminde müzeyi günde ortalama 400-500 kişinin ziyaret ettiğini, her ay 1-2 sanatçının sergi yaptığını, her türlü sanatsal ve kültürel etkinliklere imkân tanıdıklarını dedi. Güray Müzenin TC Kültür Bakanlığı Özel Müzeler envanterine alındığını, tarihi değeri olan eserlerin sayımının bakanlık yetkililerince yılın belli dönemlerinde yapıldığını da verdiği bilgilere ilave etti.  

            Gezinin amacına kısaca değinen Okul Müdürü Alaettin KÜÇÜKÖNER, müzeyi daha önce ziyaret ettiğinde hayran kaldığını, ayrıca Güray Müze’nin yöremizin el sanatları mesleğini daha farklı bir boyuta taşıdığına inandığını, eski ve yeni formları bir arada sunarak ziyaretçileri tarihi bir yolculuğa sürüklediğini, böyle bir mekânın mutlaka öğrencilerimizle birlikte gezilmesi gerektiğini düşündüklerini ve planlarını bugün gerçekleştirme imkânı bulduklarını söyledi. Gençlerimizin yörenin mesleği olan el sanatlarına (Çanakçılığa) ilgilerinin artmasını sağlamanın gezinin bir başka amacı olduğunun altını çizdi.

Birçok öğretmen ve öğrencinin Avanos’ta yaşadığı halde müzeyi ilk defa ziyaret ettiği ve hayran kaldığı görüldü.

Avanos Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Güray Müze’den ayrılırken Okul Müdürü Alaettin KÜÇÜKÖNER, misafirperverliklerinden dolayı hem  Güray TÜYSÜZ’e hem de diğer çalışanlara  ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür etti.