Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesinde Eğitimde Yenilikçi Yaklaşımlar konulu konferans düzenlendi.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Eğitimci - Yazar Doç. Dr. Süleyman Doğan, son dönemlerde gündeme gelen eğitimcilerle ilgili kötü sahnelerin tüm camiaya mal edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.
Doğan, “Kuranı Kerimin bütün ayetleri edebe hastır. Edepsizlik hayvanlara hastır. Kişi edebi ile tanınır. İşte burada eğitimcilerimize çok büyük görevler düşüyor. Demir gibi metali cilalandırması lazım. Bilgi ve fazileti ile bu işi yapması gerekiyor. Demiri cilalayıp ak ve pak bir hale getirmesi gerekiyor eğitimcilerimizin yavrularımızı. Günümüzde bir takım şeyler konuşuluyor ve tartışılıyor. Mide bulandıran şeyler bunlar. İnsanlığın tarihinde bunlar hep olmuş ve meydana gelmiş. Ama bunları anlatarak koskoca 1 Milyonluk camiayı kötü göstermek mümkün olamaz. Yapanlar asla göz ardı edilmemeli ve gereken neyse o yapılmalı. Ancak koskoca camiayı da zan altında bırakmamalı. Bir güvensizlik ortamı yaratılmamalı. Muallim kötülenirse gençlerimizi kimlere emanet edeceğiz o zaman” dedi.
Konferans sonrasında ise Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem, gazeteci Doç. Dr. Süleyman Doğan’a günün anısında plaket takdim etti.