Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)’ ın ortaklaşa hazırladığı ‘4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’ sergisi Ortahisar Ortaokulu’nda açıldı.
           Ortahisar Ortaokulu’ndan 62 öğrenci ile 4 öğretmenin görev alarak hazırlamış olduğu ve toplam 39 projenin yer aldığı ‘4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’ Ortahisar Ortaokulu bahçesinde sergilendi.
             Serginin açılışına, Nevşehir Hacıbektaş Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Görevlisi
Yrd. Doç. Dr. Seydi Battalgazi KARAKOÇ, Ortahisar İlkokulu Müdürü Serdar Şimşek, Ortahisar Ortaokulu Müdürü Süleyman Koçak ve bu okullardaki Öğretmen ve öğrenciler katıldı.
             Açılışta bu tür çalışmaların artması gerektiğini anlatan Yrd. Doç. Dr.
Seydi Battalgazi KARAKOÇ ayrıca ‘’ Bilimsel çalışmalar her yaşta uygulanabilir . Bu tür çalışmaların geleceğe çok büyük katkısı olacaktır. Bu tür etkinliklere katılan öğrenciler  sorun üreten değil sorunları tespit edip bunlara çözüm bulabilen bireyler olacaktır.’’ diyerek açılışı yaptı. Ortahisar Ortaokulu Müdürü Süleyman Koçak ‘‘4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’ sergisine ev sahipliği yapmaktan da memnuniyet duyduğunu belirtti.  ‘’Emeği geçen değerli öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum, katkılarınızdan dolayı şükranlarımı arz ediyorum” dedi.