Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör adaylarından İsmail Bekçi diğer adayların aksine hem Nevşehir'de hem de Ankara'da yaptığı görüşmelerle takdir topluyor.
Birçok üniversitede olduğu gibi Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi rektör atamasının da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacağının kesinleşmesinin ardından adaylığı ile uzun zamandır yoğun çalışma içerisinde olan Prof. Dr. İsmail Bekçi çalışmalarına hız verdi.
Önceki aylarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanları ile sık sık görüşerek sosyal medya aracılığıyla fotoğraf paylaşan İsmail Bekçi'nin rektör adaylığı süresinin son gününde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç ile "dost meclisinden bir enstantane" başlığıyla paylaştığı fotoğraf üniversite gündemine adeta bomba gibi düştü.
Yaptığı çalışmalar, FETÖ ile yıllardır süren aralıksız mücadelesi ve üniversitede öğrencileriyle sürekli iç içe olan Bekçi'nin hanesine sürekli artı yazdırması kamuoyu ve üniversite camiasındaki sohbetin kendisi üzerine yoğunlaşmasına da sebep olmuş durumda.