Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde 26 Temmuz 2016 tarihinde yapılması beklenen rektörlük seçimleri öncesinde adayların çalışmaları bayram sonrasında daha da hız kazanacak. Ancak adayların genel itibariyle medya organlarından uzak dturma gayretinde oldukları gözleniyor.
Adayların kamuoyunun önüne çıkmaya başladığı ilk günden itibaren 6 adayın içerisinde şu ana kadar medyadan uzak kalmamaya gayret eden isimlerin başında ise Prof. Dr. Çetin Pekaçar’ı göstermek mümkün. Açıklamalarıyla ve ziyaretleriyle son dönemlerde sık sık kamuoyunun gündemine gelen Pekaçar’ın basın yayın kuruluşlarıyla iletişiminde son derece düzeyli olmaya özen gösterdiği de biliniyor.
Öte yandan rektörlük seçiminde şu ana kadar bir açıklama ve bir ziyaretle gündeme gelme çabasında bulunan Prof. Dr. İsmail Bekçi’nin yanı sıra sadece bir basın toplantısı düzenledikten sonra ortalarda gözükmeyen Prof. Dr. Mazhar Bağlı’nın önümüzdeki günlerde rektörlük seçimlerine ilişkin, seçilmeleri durumunda Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde neler yapmayı planladıklarına ilişkin kamuoyunu daha fazla bilgilendirmeleri de bekleniyor.
Edinilen bilgiye göre rektör adayları söz konusu seçimlerde 250’ye yakın oydan en az 75-100 dolayında oyu alabilmek için yarışacaklar. Seçimlerin ardından ilk üçe giren isimlerin Cumhurbaşkanı’nın takdirine gönderileceği seçimlerde kimin ne kadar oy alabileceğini ise şimdiden kestirebilmek bir hayli güç. Zira, adaylar kamuoyundan uzak ve basından da uzak kalarak bu konuda şimdiden bir renk vermemek gayretini de sergilemeye devam ediyorlar.