Türk Milletinin gücünü tüm dünyaya gösteren 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 94. Yıldönümünü gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Büyük Komutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milletimiz, büyük zorluk ve yokluk içerisinde birbirine kenetlenerek ortaya koyduğu mücadeleyle adeta destan yazmıştır. Bu şanlı zafer, İstiklal Mücadelemizin adını tarihe altın harflerle yazdırmıştır.
Milletimiz 30 Ağustos’ta kendisini esaret altına almak isteyenlere karşı kanını ve canını ortaya koymuş; boyunduruğa, esarete ve zillete karşı zaferini tüm dünyaya ilan etmiştir.  Bu emsalsiz dirayet geçmişte olduğu gibi bu gün de devam etmektedir. Milletimizin barış ve huzur içerisinde onurlu bir hayat sürmesini engellemek isteyenler, son olarak 15 Temmuz gecesi bu inanç ve dirayetle karşılaşmışlardır. Bilinmelidir ki bu millet, asla teslim olmadı; olmayacaktır.
Bu düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu cennet vatanı bizlere armağan eden ve Şanlı Bayrağımız altında özgürce yaşamamızı canları ve kanları pahasına sağlayan tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyor; tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü’nü canı gönülden kutluyorum. 

Prof. Dr. Filiz KILIÇ
Rektör