Mevcut Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç’ın aday olmayacağı Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesindeki rektörlük seçimlerinde şu ana kadar derin bir sessizlik yaşandı. Kamuoyuna aday olduklarını duyuran üç isim dışında bu yarışın seyrini değiştirebilecek bazı isimlerinde henüz nabız yoklama aşamasında olduğu belirtiliyor.
Üniversitenin kurucu rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç’ın makamına aday olanlar arasında ve kulislerde adından bahsedilen isimler arasında henüz bayan bir adayın bulunmaması da dikkatlerden kaçmıyor.
Mevcut adaylar henüz Projelerini ortaya koyabilmiş değil…
Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesinde yapılacak rektörlük seçimleri önümüzdeki bir iki hafta içerisinde daha da şekillenecek.
Yeni isimlerinde adaylıklarını açıklamaları beklenen süreçte henüz ortaya çıkan adayların projelerini ortaya koyamamaları da dikkatlerden kaçmıyor. Örneğin; Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi bünyesinde halen neden Hukuk, Tıp fakülteleri gibi fakültelerin kurulamadığı, Nevşehir’e önemli bir katma değer kazandıracak olan bu tür fakültelerin kurulması için mevcut adayların neler yapabilecekleri de cevap bulmuş değil.
Nevşehirli bir aday çıkar mı?
Aslen Nevşehir’in Avanos ilçesinden olan ve Üniversitenin bugünlere gelmesinde, 20 bin öğrenci sayısına ulaşmasında önemli bir katkısı olduğu yassınamayacak olan Prof. Dr. Filiz Kılıç gibi Nevşehir’den bir öğretim üyesinin Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesine rektör adayı olup olmayacağı da merak konusu.
Her ne kadar belirli sürelerde Nevşehir’de bulunsa da, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesinde çeşitli görevler yapmış olsa da Nevşehir’in Üniversitesinin başına Nevşehir’den bir isim aday olup olmayacağını da önümüzdeki süreç gösterecek.
Seçimlere siyaset karışır mı?
Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesinde yapılacak olan rektörlük seçimlerine siyasetin karışıp karışmayacağı, iktidar ve muhalefet çekişmesinin rektörlük seçimlerinde de kendisini gösterip göstermeyeceği de belirsizliğini koruyor.
Henüz ilimizdeki eğitim sendikaları da destekleyecekleri adayları belirlemiş değil. Zira Üniversitede yetkili sendika ünvanını sürdüren Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen ile il genelinde yetki sahibi olan Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen sendikalarının mevcut ya da önümüzdeki günlerde ortaya çıkabilecek adaylardan kimi destekleyecekleri de merak edilen hususlar arasında.