Nevşehir Güzelyurt Turgut Akdevelioğlu İlkokulu okulunda Silahını Bırakıp Okumaya Var Mısın? kampanyası başlatan ve bu kampanyaya tüm halkımızı bekliyoruz diyerek davet eden Okul Müdürü Şahin ÜLGEN’den kampanyanın amacında:
           
Bugünün dünyasında yetişen öğrencilerimiz o kadar farklı etkilere maruz kalmaktadır ki, bir yandan  televizyonun evlerimize buyur ettiği ve çocukları cezbeden ama şiddet içeren  diziler, filmler, programlar; bir yandan da zararlı oyunlar derken kitaplar oldukça geri planda kalmış bulunmaktadır. Ve her geçen gün kitapların teknolojik cihazlar karşısındaki rekabet gücü azalmaktadır.

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ilimizde öğrencilere ve ailelere okumanın önemi anlatılarak okuma oranının artırılması ve okuma alışkanlığı kazandırılması amaçlı uyguladığı OKUMAK GÜZELDİR adlı projeye biz de okulumuz Güzelyurt Turgut Akdevelioğlu İlkokulu olarak elimizden geldiğince destek vermek istedik.
Proje kapsamında okulumuzda yapabileceğimiz proje çalışmaları ilgili olarak bir komisyon oluşturduk. Komisyon olarak kitap okumaya karşı ilgi uyandırabilmek, teknolojinin sunduğu oyun ve eğlencelerin arasına kitap okuma sevgisini de katabilmek için yapılabilecek çalışmalar üzerinde durduk.  
Okulumuzda konu ile ilgili bir kampanya yürütmekteyiz. SİLAHINI BIRAKIP OKUMAYA VAR MISIN? Adını verdiğimiz kampanyamızda öğrencilerimize şiddet içerikli her türlü oyuncaklarını getirmeleri karşılığında kendilerine bir kitap hediye edeceğimizi duyurduk. Hepimizin de bildiği gibi oyuncak silahlar çocukları şiddete özendirmekte, şiddet doğurmakta ve şiddet kültürünün güçlenmesine araç olmaktadırlar. Biz de asıl konumuz kitap okuma sevgisi kazandırabilmekten yola çıkarak “teknolojinin zararlı yönleri ve yanlış kullanımı”, şiddet içerikli oyun ve oyuncakların ileriye dönük zararları hususlarında tüm öğrenci ve velilerimizde farkındalık oluşturmak istedik.

Öğrencilerimize silahlarını getirip kitap istediklerinde, silahlı oyunların zararlı yönlerinden tekrar bahsedebilme imkanı buluyor, onlara bu katılımlarından dolayı teşekkür ediyor, KENDİMLE GURUR DUYUYORUM yaka kartları takarak teşvik etmeye çalışıyoruz.
Kampanyamızda özverili çalışmaları ile destek veren komisyon üyesi öğretmenlerimiz  Hülya BIYIKLIOĞLU ve İlyaz AYDIN’a, ayrıca kitap desteklerinden dolayı Yunus Emre ve Okullar Pazarı Kitabevlerine de çok teşekkürler.