Nevşehir H. Avni İncekara Fen Lisesi Okul Müdürü Rauf Denizler ve beraberindeki okul yöneticileri ve öğrencileri İl Milli Müdürü Osman Şimşek´i makamında ziyaret ettiler. İl Milli Müdürü Şimşek, öğrencilerle bir süre sohbet etti.
Sohbet esnasında bu başarıya ulaşabilmek için “hangi yöntemleri kullandıklarını” sordu. Yine “Hangi mesleği seçecekleri ve hangi üniversiteleri tercih etmeyi düşündükleri” konusunda fikirlerini aldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Öğrencilere seçecekleri meslek ne olursa olsun bol bol kitap okumalarını ve mutlaka birkaç yabancı dil öğrenmelerini tavsiye etti. 
Şimşek, okulun başarısında emeği geçen okul idaresine, öğretmenlerine ve öğrenci velilerine teşekkür etti.
Ziyaretin sonunda Türkiye ve İl derecesi yapan öğrencilerle fotoğraf çekiminden sonra öğrencileri tebrik ederek, hediyelerini İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek verdi.  
Nevşehir H. Avni İncekara Fen Lisesinin 2016 YGS dereceleri şu şekilde.
Türkiye 44´ Üncüsü Nevşehir 1´İncisi, Ahmet Günhan Aydın, 6 Puan Türünde Nevşehir Birinciliği, Türkiye 149´Uncusu Nevşehir 2´İncisi, İbrahim Teke, 6 Puan Türünde Nevşehir İkinciliği, Türkiye 955´İncisi Nevşehir 3´Üncüsü, Güldane Keleş ve 6 Puan Türünde Nevşehir Üçüncülüğü.