Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Nevşehir Hanıfe-Tevfik Aktekin Öğrenim Birimi  19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ve Tegv ‘in 20.yaş gününü kutlaması dolayısı ile çocukları ve gönüllüleri ile birlikte Göreme Onyx gezisi yapıldı.Gezide onyx işlenerek çeşitli süs eşyaları ve takıların yapılışını izlediler ve yetkililerden bilgiler aldılar.

Güvercinlik Vadisinde doğa yürüyüşü yapıldı.Vadi yürüyüşü  boyunca doğal güzellikleri ,tünelleri ,su kuyularını incelediler.Çocukların unutamayacağı  maceralı keyifli bir gezi oldu.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı hakkında: 

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, ilköğretim çağındaki çocuklarımızın, daha güzel bir çocukluk yaşamaları ve yarınlara umutla bakmaları için, okul içi ve dışı saatlerde çok yönlü bir eğitim desteği almalarını ve çağdaş eğitim olanaklarından faydalanmalarını amaçlıyor. Türkiye genelinde, 36 yerleşik ilde 10 Eğitim Parkı, 42 Öğrenim Birimi, 24 Ateşböceği (gezici öğrenim birimi) ve 4 İl Temsilciliği ile çocuklarımıza eğitim desteği hizmeti sürdürüyor. Kuruluşundan bu yana 2 milyondan fazla çocuğumuza verdiği eğitim desteğini on binlerce gönüllüsü ile gerçekleştiriyor. Eğitimde özgün modeli ile ulusal ve uluslararası işbirlikleri bulunan TEGV, 2007 yılında Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzaladı. TEGV ile ilgili detaylı bilgi için www.tegv.org adresi ziyaret edilebilir.