Nevşehir Öğrenci meclis Başkanlığı tarafından Nevşehir/Derinkuyu Til Köyü Ortaokulu'na kütüphane kurulması için başlatılan Kitap Toplama Kampanyasında elde edilen kitapların büyük bir bölümü Nevşehir İl Öğrenci Meclis Başkanı, 2000 Evler Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmet Yıldıray YÜKSEL, Meclis üyeleri ,Derinkuyu Mehmet Ekmekçi Anadolu Lisesi Müdürü  Nail DEMİRTAŞ ve 2000 Evler Anadolu Lisesi müdür yardımcısı Mevlüt KARA tarafından 27/02/2015 Cuma günü Til Köyü Ortaokulu'na Teslim edildi.

Toplanan 300 kitap okul öğrencilerini ve öğretmenlerini çok sevindirmiştir. Özellikle bu kampanyanın başlamasına vesile olan sesini ulusal banına duyuran Hasibe KORKMAZ öğretmenimiz çok duygulanmıştır.

Derinkuyu Mehmet Ekmekçi Anadolu Lisesi müdürü Nail DEMİRTAŞ ve 2000 Evler Anadolu Lisesi müdür yardımcısı Mevlüt KARA, bu  güzel çalışmalarda yer alan öğrencilerimize destek olmak  ve Til Köyü Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerinin mutluluğunu yaşamak içi burada olduklarını söylediler.

Nevşehir İl Öğrenci Meclis Başkanı, Mehmet Yıldıray YÜKSEL, Bu güzel çalışmayı başlatmamıza vesile olan Ahmet AYDINLI öğretmenime ve bizi her zaman destekleyen meclis üyesi kardeşlerime, 2000 Evler Anadolu Lisesi, Mehmet Ekmekçi Anadolu Lisesi ve Tesan Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerine teşekkür etti.

 Bizde bu çalışmalarda yer alan öğrenci ve öğretmenlerimizi kutlarız.