Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Mustafa İsen ise, Türkiye’de üniversitesine en çok sahip çıkan ve yardım yapan şehrin Nevşehir olduğunu ve bunun da gurur verici olduğunu söyledi. 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin 2014-2015 Akademik Yılı Açılış törenine katılmak üzere Nevşehir’e gelen Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Mustafa İsen, Türkiye’de üniversitesine en çok sahip çıkan ve yardım yapan şehrin Nevşehir olduğunu söyledi.

İsen konuşmasında, “81 ilimizde artık üniversite var ve bütün bunlar Türkiye için gerçekten büyük kazanımlar. Bir üniversitenin ortalama kuruluş maliyeti 100 milyon dolardır. Sadece bu açıdan bakıldığında bu alana ne kadar büyük yatırım yapıldığını görebiliyoruz. Eskiden şehirlere gidildiği zaman o şehirlerde seçkin ve göze hitap eden binalar genellikle askeri tesisler ve binalar olurdu. Ama şimdi şehirlere gittiğinizde hem mimari yapısıyla, hem toplu konumuyla artık dikkat çeken daha çok üniversite kampüsleri olmaya başladı. Bu bakımdan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde hakikaten Kapadokya bölgesinin yöresel unsurlarına büyük ehemmiyet verilmiş. Bölgenin dokusuna uygun binaları Nevşehir’den daha büyük ve gelişmiş büyük şehirlere götürüp koysak oraların da o temel yapısıyla örtüşebilecek kalitede, güzellikte ve nitelikte yapılar olduğunu görüyoruz. 

Hayırseverlerimiz bu işe sahip çıkarak hakikaten çok önemli bir işlev meydana getirdiler. Hayırseverlerimizin üniversitelere bu manada ilgi göstermeleri sadece devletin bir kısım yükünü almak manasına gelmiyor. Bu yapıldığı takdirde şehir o üniversiteyi benimsemiş oluyor, o üniversiteyi kendinden bir parça addetmeye başlıyor. Bu bakımdan nüfusuyla orantılandığı zaman Türkiye’de üniversitesine en çok yardım yapan şehrin Nevşehir olduğunu görüyoruz. Bu vesileyle ben hayırseverlere bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.   

 Haber:Salim Kürklü