Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü ve Metalik Fikirler Kulübü tarafından ‘Biyolojik Uygulamalarda Kullanılan Metallerin Yüzey Modifikasyonu’ konulu konferans düzenlendi.

Üniversitemiz Tafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Uygulama Tesisleri Kubbe Altında düzenlenen konferansa; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İsmail Bekci, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesimi Aktaş, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş, Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nimet Kakataş, Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Doç. Dr. Şahlan Öztürk, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan İstanbul Teknik Üniversitesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Hüseyin Çimenoğlu, vücuda takılan metansal parçaların (İmplantların) üretimi ve kullanım yerlerindeki işlevleri, implantların ömürleri ve implantların türleri ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi. Takılan implantların vücuda uyum sağlaması ve korozyona karşı dayanımına da değinen Çimenoğlu, gerçekleştirdikleri önemli projeler hakkında bilgi verdi.

Soru cevap şeklinde biten konferans sonunda katılımlarından ve vermiş olduğu değerli bilgilerinden dolayı Prof. Dr. Hüseyin Çimenoğlu’na teşekkür eden Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İsmail Bekci, kendisine plaket ve teşekkür belgesi takdim etti.