NEVŞEHİR(MHA) Ürgüp Akşemseddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nce düzenlenen Çanakkale ve Bursa gezisi manevi açıdan son derece anlamlı bir gezi oldu.

Okul Müdürü Burhan Aşıcı’nın bizzat katıldığı ve okul öğretmenlerinden Fatih Aydemir ve Hülya Zorluoğlu’nun da iştirak ettiği Çanakkale ve Bursa gezisi 2 gün sürdü.

İlk olarak Çanakkale’de Milli Mücadelenin sembolü olan tarih kokan mekanları gezen Ürgüp Akşemseddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gezi grubu burada hemen hemen her gün binlerce insanın Türk askerinin kahramanlık destanı yazdığı Anafartalar, Conkbayırı, Anıt Tepe, Anzak Koyu, Şehitlik ve diğer mekanları gezdiler.

Çanakkale’de Türk ulusunun bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü için verilen mücadeleye bizzat şahit olan gezi grubundaki herkes bu büyülü ve bir o kadar duygu dolu mekanlardan oldukça etkilendiler.

90 dolayında öğrencinin katıldığı Çanakkale ve Bursa gezisinin ikinci turunda Bursa’nın sembolü olan Ulu Camii, Osman Gazi Türbesi, Yeşil Camii, Tophane’yi gezen Ürgüp Akşemseddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gezi grubu oldukça başarılı bir gezi programının ardından Nevşehir’e geri döndüler.