2 yıl önce haberini yaptığımız "Ürgüp Lisesi Sağlık Meslek Lisesi Oluyor" un üzerinden 2 yıl geçmiş, yüzlerce öğrenci sağlık alanında eğitimlerini almaya, gelecekte sağlık kuruluşlarında şifa dağıtmak için hazırlanmaya devam ederken, Ürgüp Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yayını "Önce Sağlık" adlı derginin ilk sayısı bugün vatandaşlara dağıtılmaya başlandı.

İlk sayısı olmasına rağmen ulusal dergilere taş çıkaran ve ciddi bir emeğin ürünü olan derginin imtiyaz sahipliğini Okul Müdürü Burhan Aşıcı, Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü görevini ise Müdür Yardımcısı Adem Gül üstlenmiş.

Öğrencilerin ve öğretmenlerin sağlık alanındaki önemli bilgilerine bolca değinilen dergide Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı ile yapılan röportaja da yer verilmiş.

Okulun tarihçesi, etkinlikleri gibi bilgilerin yanı sıra derginin yayınlanmasında katkı sağlayan esnafların reklamlarına da yer verilmiş.

Ürgüp Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 9 ve 10. sınıflar bu yıl Sağlık Meslek Lisesi olarak eğitim verirken, 11 ve 12. sınıflar ise Ürgüp Lisesi olarak eğitime devam etti. Önümüzdeki Eğitim Öğretim yılında sadece 12. sınıf lise eğitimi verirken bir sonraki eğitim öğretim yılı Ürgüp Lisesi tamamen Sağlık Meslek Lisesine dönüşmüş olacak.