Nevşehir Özel Kardelen Koleji tarafından hazırlanan Comenius Projesi kapsamında Nevşehir'e gelen Portekiz, Polonya ve Slovakya öğrenci ve öğretmen gurubu Nevşehir'de Kurşunlu Camii'ni ziyaret etti.

Kardelen Koleji tarafından Comenius projesi kapsamında Nevşehir'e gelen öğrenci ve öğretmen grubu çeşitli ziyaretlerde bulundu. Öğrenci ve öğretmenler ziyaretleri kapsamında tarihi Kurşunlu Camii'ni de ziyaret ederek burada cami İmamı Naci Demir'den Kurşunlu Camii hakkında bilgiler edinirken merak ettiklerini de İmam Demir'e sordular.

Comenius Projesi kapsamında Portekiz'den Özel Kardelen Koleji'nin misafiri olarak gelen 41 yaşındaki öğretmen Susana Caldeira hayatında ilk kez bir cami ziyaretinde bulunduğunu bu onun için çok büyük bir sürpriz olduğunu kaydetti. Portekizli öğretmen Susana Calderia,'' Şunu söyleyebilirim. Camii çok büyük değil ama çok güzel. Bizim kültürümüzden çok farklı, bu ziyaret bizim için çok büyük sürpriz oldu. Biz hristiyanız bizim kiliselerde de böyle yapılar ama resimlerin çoğu silinmiş bir vaziyette. Şuan ziyaret ettiğimiz camii de çok eski bir yapıya sahip. Ancak Cami'de bulunan desenler halen ilk gün ki gibi tazeliğini koruması oldukça etkileyici''dedi.

Comenius Projesi kapsamında Slovakya'dan öğrenci grubu içerisinde gelen Sara Rihanneora (14)  ise, ''Daha önce Cezayir'de de bir camii ziyaretinde bulundum. Cezayir'de daha büyük camiler gördüm. Ancak Nevşehir'de şuan görmüş olduğum camii daha güzel ve daha hoş. Cami'de görmüş olduğum desenler ve yapısı çok hoşuma gitti. Tipik Türk geleneğini yansıtan motifler yer alıyor. ama kısaca şunu söyleyebilirim ziyaret etmiş olduğumuz camiyi çok etkileyici buldum.

Özel Kardelen Koleji Genel Müdürü Ali Kaplan ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti.

''Kardelen Koleji olarak hazırlamış olduğumuz Comenius Projesi kapsamında Portekiz, Polonya ve Slovakya'dan öğretmen ve öğrenci grubu ilimize geldi. Bizler de gelen misafirlerimize çeşitli ziyaretlerde bulunuyoruz. Nevşehir'in tarihi camii olan Kurşunlu Camii'ni ziyaret ettik. bu ziyaretten yabancı konuklarımız çok memnun kaldılar. Öğrenci ve öğretmen grubu 4 gün boyunca Nevşehir'de çeşitli gezilerde bulunacak''